h

Nieuws uit 2012

21 december 2012

Krokodillen tranen PvdA over Drentse woningbouw?

Volgens PvdA statenlid Beerda is het rampzalig gesteld met de woningbouw in Drenthe. Beerda stelde mondelinge vragen aan het College naar aanleiding van het stopzetten van diverse bouwprojecten door de woningcorporaties, over de economische gevolgen van het stilvallen van de bouw en de toename van de werkeloosheid onder bouwvakkers. Een herkenbaar verhaal.

Lees verder
21 december 2012

SP: Kalm aan met opschroeven pensioenpot ex-gedeputeerden

2.5 Miljoen Euro bijstorten. En wel nu. Volgens een advies van bureau Loyalis is het eigenlijk niet genoeg dat er 5.7 miljoen Euro gespaard is voor de pensioenen van de Drentse ex-gedeputeerden. Dat zou eigenlijk 8.2 miljoen moeten zijn.

Lees verder
21 december 2012

Vuelta. Het ‘succes’ en de schaduwkant.

Uiteindelijk ziet Drenthe af van het organiseren van de Vuelta in 2015. Ondermeer de SP, maar ook de meeste andere fracties drongen daar al lange tijd op aan. De reden volgens het college om nu toch de stekker uit het spektakel te trekken? De provinciale financiële situatie is ongunstiger geworden en de beeldvorming van de professionele internationale wielersport is vanwege dopingschandalen negatief beïnvloed, zo liet GS in een brief weten. In diezelfde brief houdt het college echter over de Vuelta 2009 vol, dat hier louter sprake was van een groot succes: Iedereen zou zeer tevreden zijn geweest en de economische spin-off was groot. Een verhaal waarin iedere reflectie ontbreekt, oordeelt de SP.

Lees verder
30 november 2012

SP Drenthe opent meldpunt nieuwe dienstregeling busvervoer

Assen. Vanaf 9 december gaat de nieuwe dienstregeling in en gelden nieuwe tarieven voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. De SP wil graag weten hoe dat uitpakt en of OV-reizigers zonder problemen hun bestemming
kunnen blijven bereiken. De statenfractie Drenthe van de SP hoort graag hoe de nieuwe dienstregeling bevalt en waar problemen liggen die om een oplossing vragen. U kunt reageren naar drenthe@sp.nl.

Lees verder
28 november 2012

SP presenteert alternatieven voor sluiting gevangenissen

Nine Kooiman

Het sluiten van 11 gevangenissen en 700 gekwalificeerde medewerkers ontslaan is onverstandig en ondoordacht. Dat zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman in reactie op de uitgelekte plannen van staatssecretaris Teeven, waarover het programma Nieuwsuur berichtte. Kooiman komt morgen bij de justitiebegroting met een breed pakket van 13 alternatieven die wel geld besparen maar ook zorgen voor een structurele aanpak van de criminaliteit

Lees verder
17 november 2012

SP zet vraagtekens bij aanstelling externe voorzitter WMD

De provincie Drenthe zet de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) op afstand. Voortaan is geen lid van GS meer voorzitter van de Raad van Commissarissen, maar zal een onafhankelijke voorzitter aantreden. Voorheen was gedeputeerde Klip dat. Zij stapte echter op na een conflict binnen de Raad van Commissarissen (RvC) van de WMD. Daarmee is het voor PS lastiger geworden GS voortaan rechtstreeks ter verantwoording te roepen als het over drinkwater gaat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier