h

Wim Moinat

06-30575367

Woonplaats: 

Zwartemeer, gemeente Emmen 

Werk: 

Ik heb verschillende soorten werk gedaan, van winkels tot gemeente en welzijn. Maar het leukste vond ik toch wel om docent humanistisch vormingsonderwijs te zijn. 

Commissie: 

Ik richt mij graag op het openbaar vervoer en infrastructuur. Landelijk is er de laatste jaren vreselijk bezuinigd op openbaar vervoer, waardoor veel mensen (opnieuw) de auto zijn ingejaagd. Daardoor wordt het steeds drukker op onze wegen, ook hier in Drenthe. Wat mij betreft zou dat niet moeten en het hoeft ook niet! Zorg voor een goed en fijnmazig openbaar vervoer waarmee je in de provincie overal kunt komen. Dit moet dan uiteraard voor iedereen betaalbaar zijn, en voor sommige groepen zelfs gratis. En dat kan! Als we maar de keus durven te maken om niet meer grenzeloos miljarden uit te geven aan allerlei asfaltprojecten. Het helpt echt niet om meer en bredere wegen te blijven aanleggen, we moeten zorgen dat er slim vervoer komt op de beschikbare ruimte. Dus bussen en treinen en wellicht nog andere innovatieve vormen van openbaar vervoer. 

SP: 

De SP is wat mij betreft de enige partij die in woord en daad blijft opkomen voor iedereen.  En zich onvermoeibaar inzet voor haar idealen, een betere en eerlijkere wereld voor iedereen. 

Hobby's/interesses: 

Ik hou van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Daarnaast houd ik van muziek luisteren en nieuwe ervaringen opdoen. 

Ik word blij van: 

Van tijd tot tijd passen we op onze kleinkinderen, dat is iets dat me altijd blij maakt. 

Hoop voor de toekomst: 

Dat er in onze huidige razendsnelle, onverdraagzame wereld snel een nieuwe balans komt waar ieder zijn/ haar eigen plaats niet elk moment meer hoeft te bevechten. Iedereen mag en kan zichzelf zijn met respect en ruimte voor elkaar. Ik geloof dat het kan. 

U bent hier