h

Greetje Dikkers

06-51409712

Statenlid

Mijn naam is Greetje Dikkers ik ben 60 jaar oud en inwoner van het mooie Drentse dorp Tynaarlo. Daar woon ik met mijn man inmiddels alweer 23 jaar. Onze drie dochters zijn nu het huis uit maar nog geregeld thuis te vinden. De beesten, de tuin en het oude huis geven veel plezier en ook veel werk. 

In het dagelijks leven werk ik voor het ROC Drenthe College, daar begon ik als docent Nederlands en daarna heb ik veel verschillende rollen gehad. Nu werk ik vooral als projectleider en beleidsadviseur. 

Mijn lidmaatschap van de SP loopt al vanaf 2007 maar echt actief ben ik de laatste tien jaar. De afgelopen vier jaar ben ik als Statenlid in de provinciale SP fractie bezig geweest met een groot aantal onderwerpen waarvan de meest bekende misschien wel het Waterleiding Maatschappij Drenthe (de WMD) en Groningen Airport Eelde(GAE) zijn.

Uitgangspunt van de SP, bij alle onderwerpen die op de agenda staan, is het belang van de inwoners. Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit dat is het SP verhaal. Om Drenthe leefbaar te houden hebben we goede betaalbare woningen nodig, betaalbaar openbaar vervoer en bereikbare voorzieningen. De provincie gaat over veel van deze onderwerpen.

Ik wil graag de stem zijn van de mensen die niet zelf politiek actief zijn maar die heel goed weten dat in een rechtvaardige maatschappij een verdeling van lusten en lasten naar draagkracht moet. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, ‘de vervuiler betaalt’ zou het uitgangspunt moeten zijn. Helaas wordt de rekening bij de inwoners gelegd. Dat is niet rechtvaardig.

U bent hier