h

Nieuws uit 2019

13 november 2019

'Niks aan het handje' Begroting 2020

Foto: SP

De SP is teleurgesteld dat er in de begroting voor volgend jaar geen  extra inzet voor het klimaat, biodiversiteit, verduurzaming en leefbaarheid zijn te vinden.  Het is  een “niks aan het handje” begroting alsdus Greetje Dikkers. "Ik zeg niet dat er in Drenthe geen goede dingen worden aangepakt. Zeker wel, maar we leven helaas niet in een “niets aan het handje” tijdperk. Verre van dat."

Lees verder
6 november 2019

Extra PS over Stikstof

Foto: SP

Tijdens het debat over stikstof stelde de SP dat er haast moet worden gemaakt met afroming bij saldering, uitkopen van veehouders die piekbelasters zijn en investeren in de versterking van de natuur.  Als we dat niet doen, is het gevolg heel eenvoudig: er kan niet of nauwelijks meer gebouwd worden.

Lees verder
4 november 2019

Vragen SP over Energiebesparing bij bedrijven

Lees hier de antwoorden

Lees verder
4 november 2019

Begroting 2020

Lees hier de bijdrage tijdens de behandeling in de commissie FCBE

Lees verder
25 september 2019

De jeugdgevangenis het Poortje in Veenhuizen moet toch sluiten

De jeugdgevangenis het Poortje in Veenhuizen moet toch sluiten. Dat bleek vandaag na het debat in de tweede kamer. Gedeputeerde Brink en de commissaris van de koning waren bij het debat in den Haag aanwezig. De bestuurlijke lobby en hun argumentatie tegen de sluiting mochten helaas niet baten. Alleen Michiel van Nispen van de SP en GroenLinks verzetten zich nog tegen de sluiting.

Lees verder
18 september 2019

Vragen over energiebesparing bij bedrijven

Ondanks de jarenlange wettelijke verplichting om energiemaatregelen te nemen komen grootverbruikers van elektriciteit en gas nog steeds niet of onvoldoende in beweging. De SP wil weten hoe het zit. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier