h

Nieuws uit 2014

31 december 2014

Nieuwjaarsbijeenkomst SP Drenthe in 't Paviljoen van Dierentuin Emmen

Foto: Dierenpark Emmen

SP-leden zijn zaterdag 17 januari hartelijk welkom in de Dierentuin. De partij houdt dan haar Drentse nieuwjaarsbijeenkomst. Op dat moment gaat ook de verkiezingscampagne voor de statenverkiezingen van start. Een stem op de SP telt op 18 maart dubbel: Voor een 100% sociaal Drenthe en tegelijkertijd een Drentse rode kaart voor het kabinet.

Lees verder
20 december 2014

Harde afspraken in Drents industriebeleid noodzakelijk

Bij Philips Lightning worden meer dan 200 banen geschrapt. Volgens de Philips-directie passen deze banen niet meer in de filosofie van het concern. Weliswaar draait het bedrijf in Emmen prima, maar naar verwachting is het goedkoper de productie te verplaatsen. Mensen die de beste jaren van hun leven aan het bedrijf gaven, mogen vertrekken. De Drentse Staten staan terecht op de achterste benen en eisen in een aangenomen motie maatregelen van de provincie en het rijk.

Lees verder
15 december 2014

SP: Stop op planontwikkeling windpark vanwege gebrek aan draagvlak

Meer dan driekwart (77.2%) van de omwonenden van windpark 'De Drentse Monden en Oostermoer' is volgens onderzoek in opdracht van de betrokken gemeentes (sterk) tegen de komst van het park. Terwijl 10.3% voor is. Het onderzoek werd vorige week gepubliceerd. Naar de mening van de SP is het om deze reden niet mogelijk vast te blijven houden aan de huidige aanpak.

Lees verder
12 december 2014

SP in Drenthe steunt de Voedselbank

Foto: SP

Donderdagmorgen hebben Wim Moinat en Bert Abbing namens de SP in Drenthe 200 blikken tomatensoep afgeleverd bij RTV Drenthe voor hun actie tbv de voedselbank.

Lees verder
27 november 2014

SP presenteert noodfonds voor de sociale werkvoorziening

Ook in 2015 moeten arbeidsgehandicapten zekerheid hebben van hun baan en inkomen. Dat stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut in aanloop naar de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken in de Tweede Kamer. Daarom presenteert Karabulut een noodfonds om volgend jaar 10.000 arbeidsgehandicapten aan het werk te houden. Met dit noodfonds kunnen tijdelijke contracten in sociale werkplaatsen worden omgezet in vaste contracten. Ook kunnen de duizenden mensen die op de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening staan een arbeidsplek krijgen.

Lees verder
11 november 2014

De stortplaats Attero en de eeuwig durende nazorg

Veertig meter hoog en bijna vierhonderd meter lang. Tientallen jaren stapelde het huisvuil uit verre omstreken zich op bij Wijster. De steile VAM berg zorgt bij wielerkoersen dikwijls voor mooie beelden en een spectaculaire ontknoping van de wedstrijd. Het financiële plaatje voor de provincie Drenthe voor de afvalberg dreigt er minder aantrekkelijk uit te zien.

Lees verder

Pagina's

U bent hier