h

Nieuws uit 2024

20 juni 2024

Stop het dumpen van GIFTIG afvalwater en teken deze petitie!

Foto: GEO.drenthe / GEO.drenthe.nl

Steun de petitie van bezorgde inwoners in Schoonebeek.  Stop het dumpen van GIFTIG afvalwater en teken deze petitie! hier Petitie stichting Stop Afvalwater Schoonebeek

Lees verder
12 juni 2024

Rapport over bollenteelt. SP wil gezondheid op 1

Foto: wikimedai / wikimedia commons

Gezondheid op 1, omwonenden en natuurorganisaties moeten meepraten. Dat was de eis van de SP bij de bespreking van het rapport van de Noordelijke Rekenkamer over de bollenteelt in Drenthe. Lees verder voor de bijdrage van Vincent Huijsdens. 

Lees verder
5 juni 2024

Vragen over personeelstekort OV bedrijven

Foto: Provincie Drenthe / provincie.drenthe.nl

SP Drenthe wil weten in hoeverre er in Drenthe sprake is van personeelstekorten bij de OV bedrijven. Statenlid Wim Moinat wil ook weten hoe het staat met het ziekteverzuim, de werkdruk en of de chauffeurs werken als uitzendkracht of een vaste contract hebben.  Lees verder voor de vragen.

Lees verder
29 mei 2024

Hoofdlijnenakkoord

Foto: SP

Vandaag werd de reactie van het college op het hoofdlijenenakkoord besproken.  Lees hier de bijdrage van Simon Zandvliet

Lees verder
13 april 2024

SP Kamerlid Sandra Beckerman op bezoek in Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam

Foto: SP

Vandaag was Tweede Kamerlid Sandra Beckerman met SPers uit het Noorden op bezoek in Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam. Daar sprak ze met inwoners en vertegenwoordigers van Stop Afvalwater Schoonebeek. 

Lees verder
10 april 2024

Maak van Drenthe geen tweede Groningen

Foto: SP

Naar aanleiding van de aardbeving, vlak over de grens bij Schoonebeek, vroeg de SP een spoeddebat aan samen met o.a. de Christen Unie, PvdA en GroenLinks . De partijen willen niet dat Drenthe een tweede Groningen wordt. Daarom wilden ze van het college weten wat het Drentse bestuur doet om de inwoners te helpen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier