h

Sport

14 april 2022

Het dilemma met het EK Wielrennen 2023

Foto: Hoogeveensche courant / google

Op de agenda van PS afgelopen woensdag stond de vraag of we het EK wielrennen van 2023 naar Drenthe willen halen en daar 900.000 euro voor beschikbaar te stellen.

Lees verder
14 april 2021

Investeringen Sport

Foto: provincie Drenthe / provincie.drenthe.nl

Vandaag werden drie voorstellen besproken voor investeringen in de sport in Drenthe.  Het gaat om een dak op de Wielerbaan in Assen, het organiseren van het EK veldrijden en het Hypisch centrum in Exloo. Lees hier de bijdrage van Greetje Dikkers.

Lees verder
12 juli 2017

Staten stemmen in met subsidie voor een ijsbaan in Hoogeveen

Foto: nos / www.nos.nl

Na een moeizaam en soms verwarrend traject stemde Provinciale Staten in met 5 miljoen subsidie voor de schaatsbaan in Hoogeveen.

Lees verder
28 juni 2017

Een schaatsbaan in Drenthe leeft!

Foto: nos / www.nos.nl

SP gaat akkoord met de subsidie voor een IJsbaan in Hoogeveen. De centrale ligging van Hoogeveen met voldoende achterland en een realistisch plan met duidelijk positief effect op de sportcampus in het Bentinckspark maken het volgens de SP een kansrijk plan. 

Lees verder
5 april 2017

Glad ijs

Foto: nos / www.nos.nl

De ijsbaanplannen van Assen en Hoogeveen werden vorige week afgewezen. De indruk ontstond dat alleen de gemeente die het eerst komt met een voldragen plan in behandeling zal worden genomen. Tijdens de commissievergadering was er veel kritiek op gedeputeerde Staten. Wat de SP betreft moet er een nieuwe termijn voor indiening worden afgesproken en beide plannen opnieuw beoordeeld.

Lees verder
29 juni 2016

Kom nou, zo doen we dat niet!

Het college wil 'als signaal' 4 miljoen beschikbaar stellen voor de upgrade van de TT baan en voorzieningen. Zonder verdere toelichting over staatssteun of wat die upgrade precies inhoudt. Wim Moinat was duidelijk "zomaar aan een privaat bedrijf 4 miljoen schenken? Kom nou, zo doen we dat niet!

Lees verder
21 december 2012

Vuelta. Het ‘succes’ en de schaduwkant.

Uiteindelijk ziet Drenthe af van het organiseren van de Vuelta in 2015. Ondermeer de SP, maar ook de meeste andere fracties drongen daar al lange tijd op aan. De reden volgens het college om nu toch de stekker uit het spektakel te trekken? De provinciale financiële situatie is ongunstiger geworden en de beeldvorming van de professionele internationale wielersport is vanwege dopingschandalen negatief beïnvloed, zo liet GS in een brief weten. In diezelfde brief houdt het college echter over de Vuelta 2009 vol, dat hier louter sprake was van een groot succes: Iedereen zou zeer tevreden zijn geweest en de economische spin-off was groot. Een verhaal waarin iedere reflectie ontbreekt, oordeelt de SP.

Lees verder
16 december 2011

SP: Schaf dure provincie Skybox TT-circuit af

De provincie Drenthe moet stoppen met de provinciale ontmoetingsruimte TT-circuit. In een tijd dat de provincie iedereen vraagt de broekriem aan te halen, inclusief Sport Drenthe, is het absurd om tienduizenden euro’s per jaar neer te tellen om relaties bij race-evenementen uitgebreid te fêteren

Lees verder
11 december 2009

De NIC-Sinterklaas

Wat zou er gebeuren als Sinterklaas voor zijn prachtige kinderfeest waar toch duizenden kinderen en volwassenen plezier aan beleven bij de provincie Drenthe met een verzoek om subsidie zou komen? Wat nou, als hij zou zeggen, ,,beste provincie, mijn schimmel wordt een dagje ouder, zou ik misschien een nieuw paard mogen kopen?’’
Uiteraard zouden wij als provincie het niet over ons hart kunnen krijgen om de goed heiligman dit te ontzeggen.
Maar wat dan als achteraf blijkt dat Sinterklaas voor dat geld helemaal geen paard gekocht heeft maar gewoon het paard van zijn buurman een dagje geleend heeft en toch gewoon het geld voor een nieuwe schimmel in zijn zak gestoken heeft? En dat de provincie van Sinterklaas te horen zou krijgen, ,,Sorry, ik heb het paard van de buren geleased in plaats van gekocht, maar dat deed ik te goeder trouw, kijk maar, hier heb ik een rekening van de buurman voor het leasen, toevallig net zoveel als een paard kost. Dat komt toch op hetzelfde neer?’’ ,,Sinterklaas. Dat kan niet, zouden wij zeggen. Bent u seniel aan het worden of bent u een oplichter? Geef dat geld terug!’’

Lees verder
2 oktober 2009

Boerenbedrog paardenclub NIC

ASSEN – De provincie Drenthe schonk in 2007 het NIC (Noordelijk Internationaal Concours Hippique) een bedrag van 120.000 Euro voor de aanschaf van materialen; Stallen en een speciale vloer. De spullen werden echter niet aangeschaft maar voor de duur van het concours geleased, terwijl de provincie te horen kreeg dat alles geleverd was. Het NIC ontving het volle pond aan subsidie.
In 2002 kreeg het NIC ook al een subsidie van 114.000 Euro, voor –jawel- ook de aanschaf van stallen en hindernissen. Dit keer een subsidie van de provincie die via de gemeente Tynaarlo liep. Waar deze stallen, hindernissen en vloer gebleven zijn is onbekend.
Het NIC weet ondertussen van de prins geen kwaad. Men heeft de organisatie van het concours uitbesteed aan organisatiebureau BCM. BCM zou buiten medeweten van het NIC de spullen geleased hebben.
SP Statenlid Vester is ondertussen verbaasd dat GS van Drenthe het NIC opnieuw de kans wil geven met terug werkende kracht subsidie aan te vragen, dit keer niet voor het aanschaffen maar voor het leasen van de spullen. Met de lease truc heeft het NIC zich niet aan de subsidievoorwaarden gehouden. En zoiets speelde al eerder in 2002. De provincie blijft ondertussen de beurs voor deze club trekken. In 2007 meende GS al zonder PS vooraf te informeren tot de subsidieverlening over te moeten gaan. Dat stond toen nergens in de goedgekeurde begroting. Nu krijgen we bericht dat men alsnog subsidie gaat verstrekken voor het leasen van de spullen. Ook weer achteraf. Maar dat er ook al in 2002 subsidie is gegeven voor het aanschaffen van het materiaal, daar moeten we dan weer zelf achterkomen. Wij willen zo snel mogelijk opheldering over wie nu eigenlijk wie belazert’’.

Lees verder

Pagina's

U bent hier