h

SP: Schaf dure provincie Skybox TT-circuit af

16 december 2011

SP: Schaf dure provincie Skybox TT-circuit af

De provincie Drenthe moet stoppen met de provinciale ontmoetingsruimte TT-circuit. In een tijd dat de provincie iedereen vraagt de broekriem aan te halen, inclusief Sport Drenthe, is het absurd om tienduizenden euro’s per jaar neer te tellen om relaties bij race-evenementen uitgebreid te fêteren

Voor de komende Statenvergadering stelt het College van GS de Drentse Staten voor de komende jaren opnieuw een skybox op het circuit te huren. Dat zou dan 12.500 Euro extra moeten kosten per jaar, bovenop het ‘gereduceerde bedrag’ waarvoor de box de afgelopen vijf jaar gehuurd werd, schrijft het College. ‘De afgelopen jaren huurde de gemeente Assen de box voor 17.500 Euro. Dat antwoordde de gemeente destijds op SP vragen. De komende jaren gaan we, als ik dan even snel reken, bij elkaar voor zo’n 30.000 Euro per jaar het schip in, om het provinciebestuur en genodigden elkaar in een ambiance van supersnelle motoren te laten ontmoeten’, concludeert SP-fractie voorzitter Oosterlaak: ‘Natuurlijk moet de provincie achter de TT staan. Maar wat ons betreft is dit echt niet te verkopen’.

De SP dient de komende PS-vergadering een wijzigingsvoorstel in het contract voor de provinciale skybox niet te verlengen.

U bent hier