h

Staten stemmen in met subsidie voor een ijsbaan in Hoogeveen

12 juli 2017

Staten stemmen in met subsidie voor een ijsbaan in Hoogeveen

Foto: nos / www.nos.nl

Na een moeizaam en soms verwarrend traject stemde Provinciale Staten in met 5 miljoen subsidie voor de schaatsbaan in Hoogeveen.

Lees hier de bijdrage van Wim Moinat

En dan is het eindelijk zover. Na een moeizaam en soms verwarrend traject gaat Provinciale Staten straks stemmen of we 5 miljoen beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van een bovenregionale sportvoorziening, in dit geval is het dan een schaatsbaan geworden.

Het geld komt uit de investeringsagenda die juist voor dit soort situaties is opgezet, dat is dus volgens afspraak en daar hebben wij geen moeite mee.

Of een ontwikkelingsplan met bijbehorende businesscase helemaal klopt, kunnen wij niet beoordelen. En dat hoeft ook helemaal niet! Daarvoor zijn experts geraadpleegd en die hebben hun advies gegeven.

Het college stelt voor dat er slechts een plan, dat van Hoogeveen, in behandeling wordt genomen, die van Assen voldoet niet aan de voorwaarden en is afgewezen.

De vraag van het college is dus feitelijk of we in kunnen stemmen met het aanwijzen van Hoogeveen als de plaats waar de ijsbaan gerealiseerd gaat worden.

In de commissie heeft de SP al duidelijk gemaakt dat we zullen instemmen. Hierop hebben we vele reacties gehad, vaak complimenten, maar ook verwensingen, ja zelfs op het bedreigende af....blijkbaar spelen er grote belangen!  Ach, ik zei het al in de commissie, "Een schaatsbaan in Drenthe leeft!'

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier