h

Glad ijs

5 april 2017

Glad ijs

Foto: nos / www.nos.nl

De ijsbaanplannen van Assen en Hoogeveen werden vorige week afgewezen. De indruk ontstond dat alleen de gemeente die het eerst komt met een voldragen plan in behandeling zal worden genomen. Tijdens de commissievergadering was er veel kritiek op gedeputeerde Staten. Wat de SP betreft moet er een nieuwe termijn voor indiening worden afgesproken en beide plannen opnieuw beoordeeld.

Lees hier de bijdrage van Louise Smits

Een ijsbaan in Drenthe, maar waar?...5 miljoen subsidie, aan wie?..Hoogeveen en Assen dienen plannen in.

Afgelopen vrijdag hoorden we dat beide subsidieaanvragen voor een ijsbaan zijn afgewezen. De motivatie voor afwijzing van beide plannen kunnen wij nog goed volgen. Daarna besluit GS alleen de gemeente die het eerste opnieuw met een plan komt nog in behandeling te willen nemen.

Onze fractie heeft zich het hoofd gebroken wat GS bezield heeft om deze oplossing te kiezen. Wij hebben geen flauw idee wat dat zou kunnen zijn. Heel Drenthe heeft volgens ons geen flauw idee. Gedeputeerde vandaag heeft u de kans om uitleg te geven.  

Voorzitter vanuit de SP fractie nog twee vragen: -waarom kiest u er niet voor om weer twee plannen in behandeling te nemen. -wist Hoogeveen eerder dan Assen dat het molenaarsprincipe vanaf die dag zou  gelden?

Wat de SP betreft moet er een nieuwe termijn voor indiening worden afgesproken en beide plannen opnieuw beoordeeld.

https://www.drentsparlement.nl/Vergaderingen/Statencommissie-Financien-C...

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier