h

Landbouw

15 februari 2022

Vragen over Drentse co-vergisters

Foto: SP

Zeven boeren in Noord-Nederland worden vervolgd voor het illegaal verwerken van papierslib in hun co-vergisters. Naar aanleiding van de berichten in de media stelt Wim Moinat vragen over de Drentse co-vergisters.

Lees verder
16 juni 2021

Bollenteelt

Foto: wikimedai / wikimedia commons

Vandaag werd gesproken over de pilot  duurzame bollenteelt. De SP constateert dat in deze pilot letterlijk staat dat de agrarische ondernemers centraal staan. De omwonenden kunnen alleen aanschuiven maar geen onderdelen van deze pilot wijzigen. Henk van de Weg vindt het diep triest dat gezondheidsrisico’s, bijensterfte, verlies van biodiversiteit, grondwatervervuiling en drinkwaterverontreiniging niet centraal staan"

Lees verder
14 november 2018

Aanvullende vragen over geitenhouderijen

De SP wil weten of de vergunningaanvraag aan de Strengenweg in Borger een geitenhouderij voor 1225 geiten betreft. Daarnaast wil de partij weten op welke wijze controles op inentingen tegen Q-koorts op dit moment plaatsvindt en of alle bedrijven en instellingen die zich bezighouden met geitenhouderij worden gecontroleerd.

Lees verder
7 maart 2018

Vragen over geitenhouderijen

Foto: Oss.sp.nl / www.oss.sp.nl

Uit rapporten uit 2016 en 2017 van het RIVM blijkt dat mensen die in de buurt van pluimvee- en geitenhouderijen wonen een grotere kans hebben op een longontsteking. De GGD Nederland riep provincies en gemeenten in 2016 op om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen
te voorkomen en mensen te beschermen. De provincie Noord-Brabant en Gelderland hebben inmiddels besloten de groei van de geitenhouderij-sector voorlopig een halt toe te roepen.

Lees verder
9 november 2016

Begroting 2017

Foto: provincie Drenthe / www.drenthe.nl

Tijdens de begrotingsbehandeling diende de SP een motie in voor meer Biologische landbouw in Drenthe.

Lees verder
20 april 2016

Teken de petitie van Natuur en Milieufederatie Drenthe

Foto: SP

Drenthe dreigt een megastallen provincie te worden. Bekijk het filmpje en teken de petitie van Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Lees verder
18 september 2013

SP stelt vragen over stalbranden

In vier jaar tijd zijn er in Nederland bijna een miljoen dieren omgekomen bij stalbranden. Inmiddels is er een landelijk actieplan om stallen brandveiliger te maken. Uit onderzoek blijkt dat een belangrijke belemmering voor het verbeteren van de brandveiligheid zit in de regelgeving en wie waar nu verantwoordelijk voor is. De SP wil graag weten hoeveel dieren er de afgelopen 5 jaar in Drenthe zijn omgekomen. Fractievoorzitter Oosterlaak:

Lees verder
31 augustus 2012

'Geen megastal in Nijensleek'

Welkom, welkom. Laat die roze invasie maar komen. De gemeenteraad van Westerveld besloot op 5 juli jl. per amendement dat het bestemmingsplan Buitengebied ruimte moet bieden aan een mega varkensbedrijf. Het bouwblok zou geen 2, maar ook wel 3 hectare mogen beslaan. De SP vindt dat de provincie paal en perk moet stellen aan de bio industrie: Geen megastal in Nijensleek!

Lees verder
13 januari 2011

SP: Provincie laks bij voorkomen megastallen in Drenthe.

ASSEN – Het liep net goed af in de gemeenteraad. Een megastal bij Nijensleek moest kunnen, vond het College van Burgemeester en Wethouders van de Drentse gemeente Westerveld. Een complex met duizenden varkens zou aan de Polderweg moeten komen. Een nipte meerderheid in de gemeenteraad stak er een stokje voor, onder druk van acties. De SP steunde de acties met raad en daad. De fractie is echter ontevreden over het lakse optreden van de provincie.

Lees verder
12 juni 2009

Nee tegen megastallen

ASSEN – De SP brievenbus puilde uit. Honderdveertig Drenten lieten de SP weten niets te zien in megastallen in Drenthe. Men stuurde het actiekaartje terug dat de SP had laten bezorgen in de buurt van Nieuw Annerveen, Roswinkel en Gasselterboerveenschemond, plaatsen waar sprake zou kunnen zijn van de komst van een megastal.

Lees verder

Pagina's

U bent hier