h

Woningbouw

23 januari 2023

Deltaplan

Lees hier de bijdrage van Ronald van der Meijden over Deltaplan.

Lees verder
7 februari 2019

De verzilverlening, een gouden greep?

Foto: SP

De verzilverlening maakt een levensloopbestendige woning mogelijk voor woningeigenaren met een smalle beurs. Er is echter een nadeel: je eet wel je eigen huis op.

Lees verder
3 september 2015

PVV zoekt zondebok, maar slaat de plank mis!

Foto: SP

De Statenfractie van de PVV vindt dat asielzoekers die een verblijfstatus hebben, geen voorrang moeten krijgen bij het de toewijzing van een huis. Zij probeerden de andere partijen woensdagmiddag tijdens de Statencommissie OGB daarvan te overtuigen. Dat liep echter totaal anders, geen enkele partij was het met hen eens en de kritieken waren niet mals.

Lees verder
11 maart 2013

Verhuurderheffing ramp voor sociale woningbouw in Drenthe

Woningcorporaties moeten 1,7 miljard per jaar gaan betalen aan verhuurderheffing. Uit onderzoek blijkt dat door de heffing de corporatiesector, zonder ingrijpende maatregelen, binnen enkele jaren failliet gaat. De SP in Drenthe inventariseerde bij de Drentse woningcorporaties wat hun plannen zijn om dit te voorkomen.

Lees verder
21 januari 2013

SP tweedekamerlid Paulus Jansen: Nu investeringsplan sociale woningbouw

Assen. Weg met de verhuurdersheffing die aan woningcorporaties is opgelegd. Gebruik het geld voor investeringen. Geld voor nieuwbouw, voor groot onderhoud en voor verbetering van wijken. Dat betoogde SP tweedekamerlid Paulus Jansen bij de drukbezochte Drentse SP nieuwjaarsbijeenkomst. Dit keer vond de bijeenkomst plaats in de Abdijkerk, een mooie ruimte die inmiddels onderdeel is van het Drents Museum. Vorig jaar vond de nieuwjaarsbijeenkomst plaats in het Hunebedcenrum.

Lees verder
21 december 2012

Krokodillen tranen PvdA over Drentse woningbouw?

Volgens PvdA statenlid Beerda is het rampzalig gesteld met de woningbouw in Drenthe. Beerda stelde mondelinge vragen aan het College naar aanleiding van het stopzetten van diverse bouwprojecten door de woningcorporaties, over de economische gevolgen van het stilvallen van de bouw en de toename van de werkeloosheid onder bouwvakkers. Een herkenbaar verhaal.

Lees verder
22 december 2010

SP: De Arend ook niet in 2020 slopen.

Hoogeveen. 99 Goedkope en betaalbare woningen zijn voorlopig voor sloop behoed. Domesta ziet af van haar plan de flat De Arend binnenkort te slopen. Vorig jaar drongen bewoners bij Domesta aan op onderzoek naar de bouwkundige staat van de flat. SP Tweedekamerlid, bouwkundig ingenieur Paulus Jansen, had bewoners tijdens een SP-info avond gewezen op hun rechten.

Lees verder
28 november 2010

SP: Beperk inschrijvingskosten woningzoekenden in Drenthe.

ASSEN – Eén inschrijving als woningzoekende, die geldt voor alle woningcorporaties in Drenthe. De SP is van mening dat woningzoekenden daarmee beter en goedkoper uit zouden zijn. Uit onderzoek van de SP-fractie blijkt dat iedere woningcorporatie in Drenthe er een eigen systeem op na houdt. SP-er Oosterlaak: ,,Als men nu eens met z’n allen om de tafel ging zitten, dan moet het toch mogelijk zijn aan deze wildgroei een eind te maken’’.

Lees verder
12 mei 2010

Aandacht in de raadzaal Emmen voor Nijenbrinks-flat

Donderdag 29 april jl was er voorafgaand aan de raadsvergadering een bijeenkomst op initiatief van de SP Emmen waarbij alle raadsleden en wethouders waren uitgenodigd. Marika Vrolijk sprak de toehoorders toe terwijl ondertussen een groot spandoek werd uitgerold. Na de toespraak heeft ze nog een spotprent, gemaakt door onze eigen Gerrit Saarloos, aangeboden aan de burgemeester.

Lees verder
29 april 2010

SP tegen sloop Nijenbrinksflat Emmen

De SP in Emmen actie voor behoud van de Nijenbrinksflat aan het Noorderplein.

Lees verder

Pagina's

U bent hier