h
20 juni 2024

Stop het dumpen van GIFTIG afvalwater en teken deze petitie!

Foto: GEO.drenthe / GEO.drenthe.nl

Steun de petitie van bezorgde inwoners in Schoonebeek.  Stop het dumpen van GIFTIG afvalwater en teken deze petitie! hier Petitie stichting Stop Afvalwater Schoonebeek

Lees verder
12 juni 2024

Rapport over bollenteelt. SP wil gezondheid op 1

Foto: wikimedai / wikimedia commons

Gezondheid op 1, omwonenden en natuurorganisaties moeten meepraten. Dat was de eis van de SP bij de bespreking van het rapport van de Noordelijke Rekenkamer over de bollenteelt in Drenthe. Lees verder voor de bijdrage van Vincent Huijsdens. 

Lees verder
5 juni 2024

Vragen over personeelstekort OV bedrijven

Foto: Provincie Drenthe / provincie.drenthe.nl

SP Drenthe wil weten in hoeverre er in Drenthe sprake is van personeelstekorten bij de OV bedrijven. Statenlid Wim Moinat wil ook weten hoe het staat met het ziekteverzuim, de werkdruk en of de chauffeurs werken als uitzendkracht of een vaste contract hebben.  Lees verder voor de vragen.

Lees verder
29 mei 2024

Hoofdlijnenakkoord

Foto: SP

Vandaag werd de reactie van het college op het hoofdlijenenakkoord besproken.  Lees hier de bijdrage van Simon Zandvliet

Lees verder
13 april 2024

SP Kamerlid Sandra Beckerman op bezoek in Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam

Foto: SP

Vandaag was Tweede Kamerlid Sandra Beckerman met SPers uit het Noorden op bezoek in Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam. Daar sprak ze met inwoners en vertegenwoordigers van Stop Afvalwater Schoonebeek. 

Lees verder
10 april 2024

Maak van Drenthe geen tweede Groningen

Foto: SP

Naar aanleiding van de aardbeving, vlak over de grens bij Schoonebeek, vroeg de SP een spoeddebat aan samen met o.a. de Christen Unie, PvdA en GroenLinks . De partijen willen niet dat Drenthe een tweede Groningen wordt. Daarom wilden ze van het college weten wat het Drentse bestuur doet om de inwoners te helpen. 

Lees verder
4 april 2024

SP haalt verhalen op van omwonenden van mijnbouw in Drenthe

Foto: GEO.drenthe / GEO.drenthe.nl

De afgelopen maanden waren er meerdere aardbevingen in of nabij Drenthe. Bewoners met schade hebben nog steeds vaak moeite om die vergoed te krijgen. Tegelijkertijd staan er meerdere plannen op stapel voor nieuwe of intensievere mijnbouw in Drenthe. De SP vindt dat er te weinig wordt geluisterd naar de bewoners hierover en neemt daarom zelf het initiatief om verhalen te verzamelen.

Lees verder
3 april 2024

Wim Moinat Statenlid en Vincent Huijsdens bijzonder commissiielid

Foto: SP

Wim Moinat is vandaag geïnstalleerd als Statenlid en Vincent Huijsdens wordt bijzonder commissielid. Greetje Dikkers doet, vanwege haar gezondheid, de komende 16 weken een stapje terug. 

Lees verder
24 januari 2024

Red de camping

Foto: SP

SP vroeg vandaag aandacht voor de traditionele camping en de initiatiefnota 'Red de camping' van Sandra Beckerman (SP)            Wim Moinat: "Ongeacht hoeveel geld je hebt te besteden moet iedereen op een camping kunnen recreëren. Helaas wordt de een na de andere camping opgekocht door (buitenlandse) investeringsmaarschappijen waarbij staanplaatsen vaak moeten wijken voor dure vakantievilla's.

Lees verder
13 september 2023

Vragen SP over NAM wil in Langelo (UGS Norg) gas gaan winnen

Foto: Gemeente Noordenveld / www.noordenveld.nl

SP stelt vragen naar aanleiding van het bericht dat de NAM gas wil gaan winnen in Langelo (UGS Norg) in plaats van opslaan. Simon Zandvliet herinnert het college eraan dat de Staten meerdere keren bij motie hebben aangegeven geen extra gaswinning in Drenthe te willen. Lees verder voor de vragen.

Lees verder

Pagina's