h

SP haalt verhalen op van omwonenden van mijnbouw in Drenthe

4 april 2024

SP haalt verhalen op van omwonenden van mijnbouw in Drenthe

Foto: GEO.drenthe / GEO.drenthe.nl

De afgelopen maanden waren er meerdere aardbevingen in of nabij Drenthe. Bewoners met schade hebben nog steeds vaak moeite om die vergoed te krijgen. Tegelijkertijd staan er meerdere plannen op stapel voor nieuwe of intensievere mijnbouw in Drenthe. De SP vindt dat er te weinig wordt geluisterd naar de bewoners hierover en neemt daarom zelf het initiatief om verhalen te verzamelen.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “Een jaar geleden kwam de parlementaire enquête Groningen uit. De conclusies waren snoeihard. De belangen van omwonenden waren structureel genegeerd. Een jaar later is de aandacht weggeëbd en is er weinig aandacht voor bewoners in Drenthe die schade hebben door mijnbouw of zich zorgen maken over nieuwe mijnbouw. Wij willen hun verhalen wel horen.”

De SP is tegenstander van nieuwe gas- en oliewinning en afvalwaterinjectie zeker wanneer de lokale bevolking hier niet achter staat. De partij vraagt omwonenden om hun verhaal in te sturen via Doemee.sp.nl/mijnbouwschade Alle verhalen worden gebundeld in een zwartboek. SP Statenlid Simon Zandvliet: “In Groningen lukte het bewoners om strijd te winnen doordat ze zich verenigden. Wij willen ook in Drenthe verhalen van gedupeerden gaan bundelen om samen sterker te staan. Er is te weinig aandacht voor de mensen met schadde en er wordt te weinig geluisterd naar de zorgen van omwonenden. Dat moet stoppen.”

Reactie toevoegen

U bent hier