h

Energie

13 april 2024

SP Kamerlid Sandra Beckerman op bezoek in Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam

Foto: SP

Vandaag was Tweede Kamerlid Sandra Beckerman met SPers uit het Noorden op bezoek in Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam. Daar sprak ze met inwoners en vertegenwoordigers van Stop Afvalwater Schoonebeek. 

Lees verder

Beckerman op bezoek in Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam

SP-Kamerlid Sandra Beckerman vindt dat gemeenten Coevorden en Emmen te weinig bondgenoot zijn van hun inwoners bij gas- en oliewinning. ,,Ze zouden een stevigere vuist kunnen maken.’’

Lees verder
10 april 2024

Maak van Drenthe geen tweede Groningen

Foto: SP

Naar aanleiding van de aardbeving, vlak over de grens bij Schoonebeek, vroeg de SP een spoeddebat aan samen met o.a. de Christen Unie, PvdA en GroenLinks . De partijen willen niet dat Drenthe een tweede Groningen wordt. Daarom wilden ze van het college weten wat het Drentse bestuur doet om de inwoners te helpen. 

Lees verder
4 april 2024

SP haalt verhalen op van omwonenden van mijnbouw in Drenthe

Foto: GEO.drenthe / GEO.drenthe.nl

De afgelopen maanden waren er meerdere aardbevingen in of nabij Drenthe. Bewoners met schade hebben nog steeds vaak moeite om die vergoed te krijgen. Tegelijkertijd staan er meerdere plannen op stapel voor nieuwe of intensievere mijnbouw in Drenthe. De SP vindt dat er te weinig wordt geluisterd naar de bewoners hierover en neemt daarom zelf het initiatief om verhalen te verzamelen.

Lees verder
13 september 2023

Vragen SP over NAM wil in Langelo (UGS Norg) gas gaan winnen

Foto: Gemeente Noordenveld / www.noordenveld.nl

SP stelt vragen naar aanleiding van het bericht dat de NAM gas wil gaan winnen in Langelo (UGS Norg) in plaats van opslaan. Simon Zandvliet herinnert het college eraan dat de Staten meerdere keren bij motie hebben aangegeven geen extra gaswinning in Drenthe te willen. Lees verder voor de vragen.

Lees verder

SP wil energievoorziening terug in provinciale handen

Op 8 maart komt de motie van Greetje Dikkers uit Tynaarlo opnieuw in stemming. Bekijk hier het intervieuw met Greetje Dikkers in de krant van Tynaarlo

Lees verder
1 februari 2023

Stemmen staken bij stemming SP motie Energievoorziening in Provinciale handen

Foto: SP

Via een motie riep de SP vandaag de Provinciale Staten op om te bekijken hoe de energievoorziening in Drenthe weer in eigen hand kan worden genomen. Bij de stemming bleek dat 18 statenleden voor en 18 statenleden tegen stemden. De motie wordt in de statenvergadering van 8 maart opnieuw in stemming gebracht.

Lees verder
17 januari 2023

Superzaterdag Assen

Foto: SP
Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Tijdens de landelijke superzaterdag hebben we ook in Assen handtekeningen opgehaald voor de volkspetitie "Nationaliseer onze energie en verlaag de rekening"
Lees verder
14 december 2022

Energiebesparing

Foto: Provincie Drenthe / provincie.drenthe.nl

De provincie wil geld lenen aan het Energiefonds Drenthe. Bedrijven die nog steeds niet hebben voldaan aan de wettelijke informatieplicht zouden volgens de SP geen toegang moeten krijgen tot deze leningen. Greetje Dikkers stelde dit voor tijdens de PS vergadering. Greetje: "Zo moeilijk is het niet om (grootverbruikers) te vragen om te laten zien dat ze aan hun informatieplicht hebben voldaan. Ze hoeven alleen het informatieformulier mee te sturen met hun aanvraag voor een energiebesparingslening"

Lees verder

Pagina's

U bent hier