h

Milieu

13 mei 2020

SP wil toepassing Bokashi stimuleren

Foto: drenthe / www.drentsparlement.nl

Bij de bespreking van de jaarstukken vroeg de SP aandacht voor de  potentie van Bokashi. Deze manier van verwerking van mest en/of plantenresten heeft veel voordelen en zou gestimuleerd moeten worden. Lees hier de bijdrage over de jaarstukken 2019

Lees verder
20 juni 2018

SP over de Regionale Uitvoeringsdienst "Ons past felle kritiek op onszelf"

De regionale uitvoeringsdienst is wat de SP betreft een van de, zo niet de belangrijkste club ambtenaren voor de provinciale staten. De taken die ze uitvoeren moeten ervoor zorgen dat Drenthe schoon, gezond en veilig is en blijft. De commissie Omgevingsbeleid besprak de jaarstukken en de begroting van de regionale uitvoeringsdienst Drenthe. Lees hier de bijdrage van Ko Vester:

Lees verder
25 april 2018

Drenthe sluit zich aan bij de Statiegeld Alliantie

Foto: statiegeldalliantie / www.statiegeldalliantie.org

De Statenleden spraken zich vandaag in meerderheid uit dat ook Drenthe zich aansluit bij de statiegeld alliantie.

Lees verder
8 november 2017

Jaarverslagen WMD

Foto: SP

Toch nog zorgen en irritatie bij de bespreking van de jaarrekeningen van de WMD en de brief  over de investeringsmogelijkheden. Lees hier de bijdrage van Greetje Dikkers:

Lees verder
29 juni 2017

SP trekt weer aan de bel over medicijnafval

Foto: Wikipedia / Wikipedia

De Statenfractie van de SP wil van het college weten hoe het er nu voor staat met de inzameling van het medicijnafval. De door de SP en GroenLinks ingediende motie daarover werd vorig jaar aangehouden. Naar aanleiding van het bericht op RTV Drenthe "Apothekers strijden voor vergoeding voor medicijnafval" trekt de SP weer aan de bel.

Lees verder
19 april 2017

Veel bestrijdingsmiddelen in Drents oppervlaktewater

Vragen van GroenLinks, PvdA, D66 en SP over het rapport van WECF Nederland. Uit het rapport blijkt dat de helft van de gevonden bestrijdingsmiddelen geclassificeerd wordt als zeer gevaarlijk. Daarnaast blijkt Drenthe voor duurzame landbouw hekkensluiter in Nederland.

Lees verder
28 september 2016

SP en GroenLinks houden motie medicijnafval aan

SP en GroenLinks houden motie medecijnafval aan. De motie roept op om te komen tot een  regionaal inzamelsysteem voor restanten medicijnen en gebruikte en ongebruikte injectienaalden. Gedeputeerde Stelpstra gaat eerst in overleg met de vereniging van Drentse gemeenten omdat er ook landelijk gesprekken gaande zijn. Stepstra wil hiermee bestuurlijke drukte op meerdere niveau's voorkomen.

Lees verder
7 september 2016

Toezicht op risicovolle bedrijven

Foto: brzoplus / www.brzoplus.nl

De Noordelijke rekenkamer onderzocht het toezicht op risicovolle bedrijven in de drie noordelijke provincies.

Lees verder
9 maart 2016

Circulaire Economie Drenthe

Foto: Rijksoverheid / www.overheid.nl

De SP en 50 plus dienden een motie in over Circulaire Economie. De fracties vinden dat  Drenthe werk moet maken van een versnelling richting een circulaire economie.

Lees verder
5 juni 2015

Van Dijk: Stop nu met gebruik levensgevaarlijke chroomverf

Foto: SP

Minister Hennis moet het gebruik van chroomverf bij defensie onmiddellijk stopzetten. Dat stelde SP-Kamerlid Jasper van Dijk woensdag voor in het debat over de giftige verf. Van Dijk: ‘Honderden mensen zijn al ernstig ziek geworden door blootstelling aan de giftige verf. Zolang de minister niet kan garanderen dat de chroomverf 100 procent veilig wordt gebruikt, is het gebruik ervan absoluut onaanvaardbaar.’

Lees verder

Pagina's

U bent hier