h

CO2 opslag

15 februari 2011

Actie helpt!

Maxime Verhagen zei maandagavond op een CDA-bijeenkomst in het Drentse Emmen, NEE tegen de CO₂ opslag in de Drentse bodem.

Lees verder
1 februari 2011

STICKERS EN BUTTONS CO2 NEE!


Om onze aktie tegen CO2-opslag te ondersteunen heeft de SP Drenthe stickers en buttons laten maken.
Deze zijn gratis te verkrijgen tijdens onze Drentse tour.

Lees verder
4 januari 2011

CO2 opslag debat


Op woensdag 5 januari 2011 om 19.30 uur zal in café-restaurant Popken (Hemmenweg 2) in Ekehaar een openbaar debat over de opslag van CO2 in de gemeente Aa en Hunze worden gehouden.
De avond wordt georganiseerd door de gemeente.
Onder voorzitterschap van burgemeester Van Oosterhout krijgen alle aanwezigen de gelegenheid zich nader uit te spreken over CO2-opslag in de gemeente. Bovendien is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
De SP Drenthe zal hier zeker gebruik van maken.

Lees verder
19 december 2010

Krista Datema: CO2-proefvelden nog maar het begin!?

ASSEN – Alles uit de kast voor een duidelijk CO2 NEE vanuit de provincie Drenthe. Samen met PvdA en GL diende de SP een motie CO2 NEE in. Deze motie gaat verder dan de motie “vooralsnog niet”, een SP-motie tegen CO2 opslag die al in juli van dit jaar in de Drentse Staten werd aanvaard. Ook kwam de SP met diverse amendementen bij de structuurvisie ondergrond tegen CO2 opslag.

Lees verder
5 december 2010

www.drentheco2nee.nl gelanceerd


ASSEN Is het slikken of stikken met de CO2-opslag in de Drentse ondergrond? Wat de SP betreft werkt dat niet zo. Met de site www.drentheco2nee.nl kan iedereen een steentje bijdragen aan een breed gedragen NEE tegen ondergrondse CO2 opslag.

Lees verder
24 september 2010

CO2 avond in Eleveld ,,Het wordt je door de strot geduwd’’

Eleveld, een mooi Drents dorpje onder de rook van Assen. Hier moet een immense hoeveelheid CO2 in een oud aardgasveld opgeborgen worden, volgens de plannen van het ministerie van EZ en VROM. In cafe Popken drommen zo’n tweehonderd Drenten samen bij een voorlichtingsavond van het Rijk.

Lees verder
2 juli 2010

SP: Volksraadpleging over CO2

ASSEN – Eleveld in Drenthe is in beeld om als onderaardse CO2 afval put dienst te gaan doen. Naast Eleveld zijn ook twee lege gasvelden in Groningen op dit moment in beeld, zo liet demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken weten. De besluitvorming rond de CO2-opslag ligt echter bij een nieuw kabinet. Met de aanwijzing van Eleveld doet Van der Hoeven er echter alles aan om over haar graf heen te regeren en het nieuwe kabinet alvast op het spoor van CO2-opslag te zetten.
Wat de SP in Drenthe betreft is het nog lang niet zover. CO2-opslag is niet iets dat eventjes door de strot geduwd kan worden, omdat een minister dat wel een goed plan lijkt. Bewoners in Drenthe moeten in ieder geval mee kunnen beslissen over een eventueel besluit om de ondergrond vol te pompen met CO2. De SP pleit daarom voor een volksraadpleging: JA of NEE tegen CO2 in de ondergrond.

Lees verder
12 mei 2010

CO2-debat: “Ik doe wat ik doe?”

Stevige dijken. Een vaccin tegen de griep. De opstelling van het Nederlands elftal. Het overschakelen op zonne- en windenergie. Allemaal kwesties van nationaal belang, zou je kunnen zeggen. Maar wat is het nationaal belang?

Lees verder
22 april 2010

Drenthe zegt NEE tegen CO2

Assen. Vooralsnog niet meewerken aan de opslag van CO2. Dat besloot het Drentse parlement. De motie die SP-Statenlid Renee Westerhof mede namens GL indiende werd aanvaard door een meerderheid in de Staten van PvdA, CU, GL en SP.
Daarmee sloegen de Staten de bodem weg onder het standpunt dat GS van Drenthe de afgelopen weken uitdroeg, namelijk dat Drenthe wel een paar locaties beschikbaar zou willen stellen. Renee Westerhof: ,,Heel mooi.
En ook heel terecht, dat deze motie is aangenomen. Het is toch niet van deze tijd dat een verstrekkend besluit met onbekende gevolgen door een minister genomen dreigt te worden, en dat wij in Drenthe dan alleen maar ja en amen zouden mogen zeggen. Maar hiermee zijn we er natuurlijk nog niet.
De financiële belangen van RWE zijn enorm en het ministerie van economische zaken is nog steeds doende om hun onzalige CO2 plan door te drukken. De komende tijd moeten we daarom zowel in de Tweede Kamer, in de Staten en in gemeenteraden aan de bel blijven trekken.
Verdere acties sluiten we niet uit’’.

Lees verder

Pagina's

U bent hier