h

Drenthe sluit zich aan bij de Statiegeld Alliantie

25 april 2018

Drenthe sluit zich aan bij de Statiegeld Alliantie

Foto: statiegeldalliantie / www.statiegeldalliantie.org

De Statenleden spraken zich vandaag in meerderheid uit dat ook Drenthe zich aansluit bij de statiegeld alliantie.

Lees hier de bijdrage van Ko Vester:

In de Volkskrant van afgelopen maandag las ik in de column van Teun van de Keuken het volgende: “Zelfs in het natuurpark de hoge Veluwe zag ik onlangs weggegooide verpakkingen, blikjes en flessen tussen de hei. Wat bezielt die mensen? Je verwacht toch als je van de natuur geniet, dat je deze ook mooi wilt houden. Enkele weken terug pleitte ik hier voor de invoer van statiegeld op blikjes en flesjes. Dat zal zeker helpen. Maar hoe krijgen we de mensen die schijt hebben aan alles, die wel in het groen willen zitten, maar dat groen vervolgens besmeuren met hun rotzooi, zover om hun troep op te ruimen? Gratuit roepen om een mentaliteitsverandering is niet genoeg”.

Helaas kunnen we de Hoge Veluwe vervangen door Drenthe. Ook wij worden hier mee geconfronteerd. Niet alleen in de natuur, maar ook in onze dorpen en steden en langs de wegen.

Maar kunnen wij hier wat aan doen? GL, PVDA, 50Plus, D66 en de SP in de Provinciale Staten zeggen samen met meer dan 70 gemeentes en 4 provincies JA! Landelijk is er een brede politieke en maatschappelijke steun om zich aan te sluiten bij de statiegeldalliantie. Laten we onze verantwoordelijkheid voor onze leefomgeving op nieuw uiten door ons aan te sluiten bij de statiegeldalliantie. De statiegeld alliantie roept de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle petflessen en blikjes.

Reactie toevoegen

U bent hier