h

SP stelt vragen over mogelijke verkoop Attero

12 december 2013

SP stelt vragen over mogelijke verkoop Attero

De aandeelhouderscommissie  van het afvalverwerkingsbedrijf Attero heeft ingestemd met de verkoop aan investeringsmaatschappij Waterland. De aandelen zijn in handen van 6 provincies en 116 gemeenten.

In Limburg hebben  33 gemeenten aangegeven geen aandeelhouder meer te willen zijn en dat is één van de redenen waarom er tot privatisering wordt overgegaan. De SP wil o.a. weten wat de risico's zijn voor Drenthe mocht de locatie Wijster door de private investeerder worden afgestoten.

Fractievoorzitter Philip Oosterlaak: "De afvalverwerking in Wijster speelt een grote rol in het provinciale ambities op het gebied van duurzaamheid. Er wordt gerecycled, stroom opgewekt en groengas geproduceerd. Dat willen we graag zo houden. Wij denken dat het niet slim is om de afvalverwerking te privatiseren. Winst maken komt dan vaak op de eerste plaats ten koste van werkgelegenheid en duurzaamheid".

Reactie toevoegen

U bent hier