h

Kiezers Bedankt ! SP ook in Drenthe gegroeid

5 juni 2009

Kiezers Bedankt ! SP ook in Drenthe gegroeid

ASSEN – De SP ging opnieuw vooruit bij verkiezingen. Niet spectaculair, maar wel gestadig.
Uiteraard wensen wij de Europese SP fractie met Dennis en Kartika veel succes.

In Drenthe scoorden we in iedere gemeente beter dan vijf jaar geleden bij de Europese Verkiezingen:

Aa en Hunze: 6.7 % (+1.8)
Assen 8.4 % (+1.7)
Borger-Odoorn 6.2 % (+1.9)
Coevorden 7.0 % (+1.8)
De Wolden 4.8 % (+1.0)
Emmen 7.9 % (+2.7)
Hoogeveen 6.2 % (+1.6)
Meppel 6.8 % (+1.4)
Midden-Drenhte 5.9 % (+1.1)
Noordenveld 5.7 % (+0.7)
Tynaarlo 5.5 % (+1.1)
Westerveld 5.8 % (+1.2)

Bij elkaar een prima uitslag in Drenthe. In korte tijd is de SP in Drenthe voor veel mensen uitgegroeid tot de partij van hun keuze. En voor nog meer mensen, die wellicht dit keer niet gestemd hebben of een keertje bij een andere partij uitkwamen, zijn wij steeds meer een reëel alternatief. De uitstekende uitslagen bij de Tweede Kamerverkiezingen en de Statenverkiezingen, waren dus geen incidenten, maar onderdeel van de opgaande lijn. Het vertrouwen in de SP groeit bij de mensen in Drenthe. Opvallend is de stijging in Assen en Emmen, plaatsen waar voor de SP een meerkoppige fractie aan het werk is. Maar eigenlijk alle afdelingen in Drenthe hebben de stijgende lijn te pakken.

Een mooie uitslag bij verkiezingen is niet vanzelfsprekend. Dit keer hadden we de wind zeker niet in de zeilen. De aandacht ging naar de PVV en naar partijen als D66 en GL, die zich als uitgesproken pro Europa en anti Wilders opstelden.
Als SP hebben we er bij deze verkiezingen opnieuw veel aan gedaan om het verhaal van Europa voor het voetlicht te brengen. Het echte verhaal. Hoe Europa werkt. En wie er aan de touwtjes trekken. Het gebrek aan openheid en democratie. De bureaucratie.
In Drenthe zijn tienduizenden kranten door onze leden verspreid en we waren voor velen aanspreekbaar op straat, ondermeer op verkiezingsmarkten. Wij zijn namelijk de SP. Niet zomaar de verzamelplaats van woede over het kabinetsbeleid. We zijn een partij die samen met mensen aan verbeteringen werkt. Niet alleen virtueel en op radio en tv. Maar schouder aan schouder. In Drenthe zelf, in buurten en bedrijven. Dat begint bij een eerlijk verhaal, een eerlijke analyse en eerlijke voorstellen.
Een toenemend aantal mensen heeft waardering voor onze werkwijze. Als SP bedanken wij iedereen die onze kandidaten voor het Europees Parlement gesteund hebben. Daarmee kozen zij niet alleen de SP in het Europarlement. Maar het is ook een mooie stimulans voor de SP in Drenthe. Als SP is er al met al veel werk aan de winkel. Bijvoorbeeld in de voorbereidingen naar de raadsverkiezingen. Verkiezingen waar we opnieuw een doorbraak willen maken in Drenthe.

Philip Oosterlaak
Fractievoorzitter

U bent hier