h

Aanpak energiearmoede (2)

14 april 2022

Aanpak energiearmoede (2)

Foto: onbekend / google

Op de agenda stond ook de maatregelen tegen energiearmoede. De provincie wil 1 miljoen euro beschikbaar stellen om 400 woningen te isoleren. Volgens hetzelfde voorstel bestaat de doelgroep uit 1300 huishoudens! Om de volledige groep te bedienen is dus 3.25 miljoen nodig. Wij vinden dat iedereen die binnen de doelgroep valt geholpen moet kunnen worden, daarom hebben we een amendement ingediend om het volledig bedrag te reserveren.

Lees hier onze bijdrage:

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de dreiging die  energiearmoede genoemd is. Uiteraard ondersteunt de SP het plan om mensen, tot en met een inkomen van 130% van het sociaal minimum, te helpen bij de isolatie van hun woning. In de commissievergadering heeft Ronald dat al uitgebreid betoogd… Het grootste probleem is dat er te weinig budget is om de doelgroep te bedienen.
Om te voorkomen dat juist de mensen die het, het hardste nodig hebben buiten de boot vallen, dienen wij een amendement in.

Het amendement heeft het helaas niet gehaald, het voorstel wel.

Reactie toevoegen

U bent hier