h

SP ‘Energierekening omlaag, vervuilers betalen’

4 maart 2019

SP ‘Energierekening omlaag, vervuilers betalen’

Foto: SP

Onder aanvoering van lijsttrekker Greetje Dikkers en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman startte de SP zaterdag de aanval op de marktwerking. De macht van de markt, afgebeeld als het kapitalistische monopolymannetje, werd door een rode muur aan SP’ers letterlijk overboord gekieperd. Ruim 100 mensen tekenden in het centrum van Hoogeveen voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

Dikkers en Beckerman spraken op een openbare avond van de SP- Drenthe door over de plannen van de partij. Dikkers: ‘De markt maakt meer kapot dan ons lief is, daarom kiezen wij voor vooruitgang van velen in plaats van de winst van enkelen. Dat wat van ons allemaal is eisen we op. Van openbaar vervoer tot energie, van ziekenhuizen tot onderwijs. We laten politici niet meer wegkomen met ‘daar gaan we niet over’. Iedereen voelt dat verandering in de lucht hangt, de grootste marktadepten slaan aan het twijfelen, laten we onze kans nu grijpen.’

Beckerman over de energiepetitie van de SP: ‘Terwijl Rutte zijn rijke vrienden matst, schiet de energierekening van heel veel Nederlanders door het plafond. Shell maakt 18 miljard winst, pompt de grond onder voeten weg en krijgt korting en cadeautjes. Ondertussen moeten gezinnen van het kabinet maar leningen afsluiten voor dure warmtepompen en Tesla’s helpen subsidiëren. Dat is niet rechtvaardig en moet precies andersom.’  

De SP roept iedereen op de petitie tekenen. https://doemee.sp.nl/energie> Inmiddels hebben 500 Drenten dat al gedaan.

Foto: SP

Reacties

Deze diefstal moet gestopt worden. Het is de zoveelste leugen van de heer Rutten en zijn trawanten. Stelen van de mensen weke het minst te besteden hebben.

Reactie toevoegen

U bent hier