h

Even voorstellen: Jutta van den Oord

11 maart 2019

Even voorstellen: Jutta van den Oord

Maak hier kennis met Jutta van den Oord nummer 15 op de lijst.

Mijn naam is Jutta van den Oord en gelukkig getrouwd met echtgenoot Rene. Samen hebben we drie volwassen kinderen en een schat van een kleindochter. Ik werk al bijna 12 jaar met veel plezier als planner bij RTV Drenthe.

Als import Drentse heb ik in meerdere delen van Nederland gewoond waarbij Brabant mijn laatste thuis was. Hier heb ik bijna 15 jaar ingezet voor asielzoekers/vluchtelingen. Eerst als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk, later beroepsmatig als juridisch medewerker asiel.

Voordien heb ik in Rotterdam in de verpleging gezeten en jarenlang als vrijwilliger in een buurthuis gewerkt. Kortom, ik durf te stellen dat het dienstverlenen mij in het bloed zit.

Door de ervaringen die ik met dit werk heb opgedaan ben ik mij meer en meer bewust geworden dat vrijheid, welvaart, een goede gezondheid en het recht om te zijn wie je wilt zijn voor heel veel mensen onbereikbaar lijkt te zijn. Maar ook dat mensen zich steeds minder gehoord voelen door hun volksvertegenwoordigers.

Gedurende de recessie ben ik in 2011 lid geworden van de SP, omdat ik vind dat er onterecht grote ongelijkheid bestaat, banken overeind gehouden werden over de ruggen van juist de armste en meest kwetsbare inwoners. Ik wilde niet langer langs de zijlijn staan en mij in ieder geval lokaal inzetten om het Haagse beleid in Drenthe ten goede te helpen keren.

 Voor de komende jaren denk ik dat we in de staten ons hard moeten maken om te zorgen dat er goede en bereikbare zorg blijft bestaan. Maar ook de energietransitie zal boven aan de agenda moeten staan zodat commerciële partijen het mooie Drentse landschap niet gaan vervuilen met zonneparken en/of windmolens op daarvoor niet geschikte locaties. Klimaatrechtvaardigheid is waar mijn partij voor staat. Laat de grote vervuilers nu eindelijk gaan betalen en gedwongen worden om over te stappen naar duurzame energie. Daarmee maken we echt grote stappen op weg naar een duurzamer Nederland.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier