h

Even voorstellen: Jannie Drenthe

11 maart 2019

Even voorstellen: Jannie Drenthe

Maak hier kennis met Jannie Drenthe nummer 16 op de lijst

Mijn naam is Jannie Drenthe, ik woon in Assen. Ik ben gescheiden en moeder van twee fijne dochters die ik vanaf hun basisschoolleeftijd alleen heb opgevoed.

Sinds ruim een jaar ben ik met pensioen. Daarvoor heb ik veertig jaar gewerkt bij de overheid. Mijn laatste baan was beleidsadviseur Samenleving bij de gemeenten Veendam en Pekela. Hier mocht ik bedenken hoe zorg in de Wmo door de gemeenten geregeld moet worden voor alle inwoners. In Pekela had ik een wethouder van de SP. Ik heb genoten van deze samenwerking; hoe zetten we als SP de zorg in voor onze inwoners.

Daarvoor heb ik 14 jaar gewerkt bij de gemeente Emmen. Hier heb ik een omscholing voor langdurig werkzoekenden opgezet. Vooral bedoelt voor mensen met weinig opleiding. Daarna kreeg ik bij de gemeente Emmen de leiding over alle aan-het-werk-helpende maatregelen van de gemeente zoals de Melkert-banen en werk voor alle werkloze jongeren. En ik vond en vind nog steeds dat belofte schuld maakt. Als je als gemeente gaat praten met een werkzoekende uit de bijstand voor werk, dan moet je het ook afmaken! Je kunt niet mensen blij maken met een dode mus: opleiding aanbieden of een werkervaringsplaats en dat dan niet afmaken met het zorgen dat er een betaalde baan achteraankomt!

Op dit moment ben ik fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Assen. Ik vind het heel erg leuk om te doen. Al mijn ervaring bij verschillende gemeenten kan ik inzetten voor een betere en socialere samenleving. En daar is nog veel te doen!

En dat doe ik vanuit onze SP-waarden: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid van mensen en solidariteit tussen mensen! De ene mens is niet beter dan de ander. Ik ben ervan overtuigd dat we solidair met elkaar moeten zijn. De gezonde mensen moeten solidair zijn met de zieken. De rijke mensen met de minder rijke en arme. Ik heb altijd werk gehad waarin ik deze overtuiging kwijt kon. Ik kom zelf uit een arbeidersgezin. Mijn vader was gehandicapt en werkte op de sociale werkplaats. Mijn moeder maakte schoon bij mensen thuis. Ik heb kansen gehad, die kansen gun ik iedereen.

De SP Drenthe staat voor goede zorg, dichtbij de Drentse inwoners. Dat geldt ook voor ziekenhuis zorg. Geen verdere afkalving en sluiting van ziekenzorg! Openbaar vervoer moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dus ook betaalbaar. Naast de zorg moeten er ook andere voorziening op peil blijven zoals een goed winkelaanbod en sociale voorzieningen in de kernen.

We willen dat de gaswinning stopt in Drenthe, de risico’s zijn te groot en er is geen goede schade-afhandeling. We snappen dat je dan ook zo weinig mogelijk gas moet verbruiken. Maar maatregelen hiervoor moeten betaalbaar zijn voor huurders en woningeigenaren. We vinden niet dat alle kosten op de inwoners afgewenteld moeten worden. De grootste gas-slurpers zijn de bedrijven.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier