h

Even voorstellen: Heleen Klunder

7 maart 2019

Even voorstellen: Heleen Klunder

Foto: SP

Maak hier kennis met Heleen Klunder nummer 18 op onze lijst.

Mijn naam is Heleen Klunder. Ik ben 26 jaar oud en werk als dierenarts in Meppel. Met veel plezier rijd ik langs de boeren om onder andere zieke koeien te behandelen, preventieve maatregelen te bespreken om de dieren gezond te houden en te assisteren bij verlossingen van koeien en schapen. Samen met mijn vriend woon ik in Ruinen. Hier mogen we graag samen mountainbiken of hardlopen. Verder speel ik klarinet bij Apollo in De Wijk en de Röhr-kapel in Ruinen.

Waarom de SP?

Al op de middelbare school kwam ik erachter dat er in Nederland veel goed gaat, maar er ook veel oneerlijk is verdeeld. Uit interesse ben ik tijdens mijn studie lid geworden van de SP en van ROOD. Met ROOD gingen we de straat op voor het behoud van de studiefinanciering, maar ook in gesprek met mensen die de dupe waren van huisjesmelkers in Utrecht. De SP staat als enige partij in Nederland dichtbij de mensen en daar ben ik trots op. Al is er nog heel veel werk te doen!

Wat vind je belangrijk in de politiek?

Een van de belangrijke onderwerpen vind ik de gezondheidszorg. Goede zorg zou beschikbaar moeten zijn voor iedereen, zonder torenhoge premies en het eigen risico, de boete op ziek zijn. Provinciaal hebben we natuurlijk te maken met ziekenhuizen waar steeds meer afdelingen worden gesloten. Ziekenhuizen zouden juist dichtbij moeten zijn én volwaardig met een spoedeisende hulp en een kraamafdeling.

Verder is het me een doorn in het oog dat de grote vervuilers, zoals Shell, nauwelijks meebetalen aan het klimaatbeleid en de bevolking een hogere energierekening krijgt voorgeschoteld. Ook provinciaal moeten we ervoor waken dat nieuwe energieprojecten goed zijn voor de gemeenschap, en niet alleen voor die ene investeerder.

Ten slotte zou ik graag zien dat de boeren een eerlijke prijs verdienen met hun harde werk en goede producten. De melkveehouders zijn op veel fronten in Nederland al goed bezig, maar krijgen daar te weinig voor terug.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier