h

Even voorstellen: Henk van de Weg

10 februari 2019

Even voorstellen: Henk van de Weg

Foto: SP

Maak kennis met Henk van de Weg onze nummer 4 op de lijst

Mijn naam is Henk van de Weg. Ik ben namens de SP verkiesbaar (plaats 4) voor de Provinciale Staten van Drenthe in maart 2019. Ik ben als boerenzoon geboren op 27 maart 1952 in Oosterwolde. Ik heb 2 zoons en momenteel woon ik alleen.

In 1982 ben ik voor het eerst in Hoogeveen komen wonen en wel in Hollandscheveld. Daarna heb ik nog in Meppel en Assen gewoond maar sinds 1994 woon ik weer in Hoogeveen.

Ik ben ca. 32 jaar werkzaam geweest als Personeelsadviseur waarvan de laatste 27 jaar in de Sociale Werkvoorziening (20 jaar bij Alescon, 3 jaar bij Reestmond en de laatste 4 jaar bij Synergon in Winschoten en omgeving). Mijn hobby’s zijn o.a. (denk)sporten, motorrijden, politiek

Ik ben als inwoner van Hoogeveen politiek actief geweest als gemeenteraadslid en het waterschapsbestuur. Een aantal jaar geleden heb ik heel bewust de overstap gemaakt naar de SP omdat die partij in woord en daad het best vond en vind aansluiten bij wat ik vind over hoe we bijvoorbeeld de welvaart in ons land en op deze aarde eerlijker moeten verdelen. Het is belangrijk dat de SP een sterke factor gaat vormen in de Provinciale Staten van Drenthe. Dat zal belangrijk zijn voor de belangen van Drenthe en de Drenten en ook voor de samenstelling van de 1e kamer.

Het huidige politieke klimaat in Nederland is verre van goed. De welvaart wordt zeer onrechtvaardig verdeeld, het verdiende geld gaat voor het grootste deel weer naar het kapitaal en niet naar de mensen die er hard voor werken. Een andere samenstelling van de 1e kamer kan verandering brengen in dit rechtse kapitalistische beleid. Als u ook die verandering wilt vragen wij u uw stem op ons uit te brengen!

Als ik namens de SP in de Provinciale Staten kom zal ik mij graag inzetten voor goede werkgelegenheidsinitiatieven in relatie tot duurzaamheidsprojecten. Daarnaast wil ik mij inzetten voor de inwoners van Drenthe, vooral oudere inwoners, die vaak alleen zijn, een klein inkomen hebben en door een combinatie van zaken dreigen te vereenzamen.

Reactie toevoegen

U bent hier