h

Even voorstellen: Robert Mäkel

19 februari 2019

Even voorstellen: Robert Mäkel

Foto: SP

Maak kennis met Robert Mäkel onze nummer 3 op de lijst.

Mijn naam is Robert Mäkel – van Luttikhuizen en ik ben 63 jaar oud. Ik woon al bijna 25 jaar in de provincie Drenthe. Eerst in Nieuw-Buinen, later in Valthe en sinds kort in Assen. Ik ben getrouwd met Reinie. We hebben 4 kinderen en 5 kleinkinderen die ons erg gelukkig maken.

Reinie is ook overtuigd SP-lid. Zij heeft mij enkele jaren geleden overgehaald om van de PvdA over te stappen naar de SP. Dat had ik eigenlijk veel eerder moeten doen. De PvdA is sinds het aftreden van Joop den Uyl steeds meer naar rechts opgeschoven. In het vorige kabinet heeft de PvdA de VVD  te veel geholpen om te bezuinigen op de gewone burger. Daar schaam ik mij nog steeds voor. Het roer moet om. Dat is alleen mogelijk met een grote en krachtige socialistische partij. De SP dus!

In mijn arbeidzame leven, laatstelijk als leraar, ben ik altijd actief geweest als lid en voorzitter van de ondernemingsraad en de medezeggenschapsraad voor scholen, namens de AbvaKabo, AOb en FNV. Met een aantal collega’s was en ben ik echter van mening dat de reguliere bonden onvoldoende opkomen voor de belangen van de leraar waardoor de leerlingen uiteindelijk de dupe zijn. Daarom zijn wij een eigen vakbond begonnen, Leraren in Actie, kortweg LIA. Als vrijwillig bestuurder zet ik mij samen met 4 andere bestuursleden in voor beter onderwijs door onder andere kleinere klassen en meer aandacht en tijd voor de leerlingen op te eisen.

De ervaringen die ik in deze functies heb opgedaan wil ik graag inzetten voor de SP in de Provinciale Staten van de mooiste provincie van ons land, Drenthe. Daar wil opkomen voor gewone mensen. Dat zie ik als taak van de politiek, laten we dat nooit vergeten. Ik hoop en vertrouw op hele goede verkiezingen voor de Provinciale Staten in het algemeen en de SP in het bijzonder, waarbij tevens de samenstelling van de Eerste kamer zodanig mag veranderen dat de huidige coalitie haar meerderheid verliest. Want het wordt hoog tijd voor een ander beleid!  Ik reken erop dat iedereen gebruik maakt van het kostbaar verkregen democratische recht om te gaan stemmen. Daarvoor zeg ik u nu reeds hartelijk dank!    

 

 

Reacties

Ik ben een oud leerling, en ik gun het hem volop. Een van de beste leraren die ik ooit heb leren kennen.

Reactie toevoegen

U bent hier