h

Prachtig Bargerveen

24 oktober 2018

Prachtig Bargerveen

Foto: SP

Vandaan bracht de SP een bezoek aan het Bargerveen, in natuurgebied Veenland. Een klein maar bijzonder restant van het ooit 300.000 hectare grote Boertangermoeras. Het Bargerveen is een van de laatste overgebleven hoogveengebieden in Noord-West Europa.

Foto: SP

De boswachters van Staatsbosbeheer gaven een rondleiding en vertelden over de maatregelen die genomen zijn om de grondwaterstand te verhogen en het water beter vast te houden. Hierdoor kan het veen en de bijbehorende dier- en plantensoorten er weer floreren. In dit gebied leven bijna 300 vogelsoorten, zo’n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten.
 

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Staatsbosbeheer werkt samen met de provincie Drenthe, Gemeente Emmen en Treant Zorggroep. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het INTERREG-programma van de EU.

Reactie toevoegen

U bent hier