h

SP houdt vinger aan de pols ziekenhuiszorg Drenthe

16 augustus 2018

SP houdt vinger aan de pols ziekenhuiszorg Drenthe

Foto: SP

SP Tweedekamerlid Henk van Gerven vergezeld van enkele Drentse SP-ers gingen afgelopen woensdag op bezoek bij huisartsen, verloskundigen en de directeur van het Wilhelminaziekenhuis, om de actuele stand van de ziekenhuiszorg te bespreken.

Op de foto van links naar rechts: Gonny van der Laan, directeur WZA dhr. Ponsioen, Henk van Gerven en Jannie Drenthe.

Henk van Gerven wil graag uit de praktijk horen welke maatregelen vanuit Den Haag nodig zijn om de streekziekenhuizen overeind te houden. De Drentse SP was verder benieuwd wat de beroepsgroepen vinden van een plan waarbij de provincie haar verantwoordelijkheid voor de zorg in Drenthe op zou pakken door zelf de ziekenhuizen in Drenthe over te nemen. Daardoor zouden deze niet meer onder Treant hoeven te vallen. Zodoende zouden de ziekenhuizen onder democratische controle komen en bovendien zou de provincie Drenthe zelf garant kunnen staan voor het voortbestaan van vier volwaardige ziekenhuizen. Wat de SP betreft is het nog niet te laat om de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal overeind te houden. Maar dan zal de minister snel  in moeten grijpen of zullen de verzekeraars nadrukkelijk eisen moeten stellen aan de beschikbaarheid van volwaardige ziekenhuiszorg in Drenthe.

 

Reactie toevoegen

U bent hier