h

SP organiseert thema-avond over kernenergie op 14 mei in Emmen

7 mei 2018

SP organiseert thema-avond over kernenergie op 14 mei in Emmen

Foto: wikipedia / www.nl.wikipedia.org

De SP organiseert maandag 14 mei een thema-avond over kernenergie met onder andere SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en Hubertus Zdebel lid van de Duitse Bundestag voor Die Linke. De aanleiding vormt de kerncentrale Emsland vlak over de grens in het Duitse Lingen. Deze centrale is zwaar verouderd en kampt geregeld met storingen.

Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland liggen in het risicogebied van kerncentrale Emsland, een onderdeel van energieleverancier RWE. Vorig jaar nog werden in deze provincies door de Nederlandse overheid jodiumpillen verspreid onder risicogroepen voor het geval er een kernramp zou plaatsvinden. De SP  fracties in Drenthe, Overijssel, Gelderland en Groningen hebben de handen ineengeslagen om de kerncentrale zo spoedig mogelijk dicht te krijgen.

In Duitsland wordt al langere tijd actie gevoerd voor versnelde sluiting van de verouderde centrale. In Nederland is het gevaar van deze kerncentrale veel minder bekend. De bijeenkomst 14 mei is onderdeel van een actie van de SP om bekendheid te vergroten. De provinciale fracties van de SP dringen er al langere tijd bij de Noordoostelijke provinciebesturen op aan de veiligheid van onze inwoners voorop te stellen en bij de oosterburen aan te dringen op sluiting van de verouderde installatie in Emsland.

De bijeenkomst vormt de opmaat naar een grote demonstratie 9 juni van de Duitse anti-atoombeweging. De SP ondersteunt deze demonstratie.

De bijeenkomst vindt plaats in De Meerstede, Nijkampenweg 73 in Emmen. De zaal gaat 19:30 open, aanvang 19:45. Toegang is gratis.

Reacties

Een goed idee om informatie te vergaren en om actie te voeren voor de gezondheid van ons, onze kinderen en kleinkinderen.
Wij zullen er zijn en ook op de actiedag 9 juni in Lingen.

Lid werkgroep Coevorden

Fijn dat jullie er ook bij zijn!

Voor deze actie zullen wij van werkgroep Coevorden met een aantal mensen daar naar toe gaan, het spandoek wat ik voor deze gelegenheid heb laten maken is al klaar. Maar om van tevoren wat reuring kunnen maken op facebook is het misschien handig op op te geven op welke tijd deze demonstratie op 9 juni gehouden wordt en waar een verzamelpunt is bepaald., op deze vraag heb ik nergens een antwoord gevonden.
Met strijdbare groeten;

Joop van Kleef

Hallo,
Ik had gevraagd wanneer deze demonstratie gehouden wordt en dan speciaal op WELKE TIJDEN.
Het staat nogal raar als je aankomt met je spandoek en een aantal mensen en de demonstratie is dan al aan de gang.
Maar zowel de vraag als het anywoord vind ik hier niet terug.

Dag Joop, hier een link waar je het programma en de tijden kunt vinden.

https://drenthe.sp.nl/nieuws/2018/05/demonstratie-sluit-kerncentrale-lingen

Reactie toevoegen

U bent hier