h

Vragen over geitenhouderijen

7 maart 2018

Vragen over geitenhouderijen

Foto: Oss.sp.nl / www.oss.sp.nl

Uit rapporten uit 2016 en 2017 van het RIVM blijkt dat mensen die in de buurt van pluimvee- en geitenhouderijen wonen een grotere kans hebben op een longontsteking. De GGD Nederland riep provincies en gemeenten in 2016 op om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen
te voorkomen en mensen te beschermen. De provincie Noord-Brabant en Gelderland hebben inmiddels besloten de groei van de geitenhouderij-sector voorlopig een halt toe te roepen.

De Statenfractie van de SP in Drenthe wil van het College van Gedeputeerde Staten weten welke maatregelen Drenthe heeft genomen. Naast informatie over waar de Drentse geitenhouderijen staan en hoever deze verwijderd zijn van woningen wil de fractie ook weten of er een sterke stijging is in het aantal vergunningaanvragen voor geitenhouderijen in Drenthe.

Reactie toevoegen

U bent hier