h

Edelhert nog niet naar Drents-Friese Wold

8 november 2017

Edelhert nog niet naar Drents-Friese Wold

Foto: Stuart Bassil www.flickr.com / www.wikipedia.com

Edelherten komen nog niet naar het Drents-Friese Wold. De stuurgroep Regionaal Landschap Drents-Friese Wold heeft besloten dat de introductie van Edelherten op dit moment niet haalbaar is. SP hoopt dat van uitstel geen afstel komt.

In 2014 besloten de Staten dat onder voorwaarden het Edelhert weer terug mocht komen in Drenthe. Ondanks een positief soorten effect rapportage kon de stuurgroep het niet eens worden. De PvdA en GroenLinks stelden schriftelijke vragen en agendeerden vandaag dit onderwerp.

Louise Smits: 'De SP vindt dat er onder voorwaarden aan de komst van edelherten moet worden gewerkt. De randvoorwaarden zijn volgens ons in de Soorten Effect Rapportage goed uitgewerkt. Alles wat voorzien kon worden is naar ons idee bekeken.

We hebben begrip voor het uitstel van de herintroductie. Maar vanuit de grondopvatting dat de herten een positieve toegevoegde waarde leveren aan de doelen voor het Drents-Friese Wold mag dit uitstel niet leiden tot afstel. Daarover zouden wij van de gedeputeerde graag een toezegging willen horen'.

Reactie toevoegen

U bent hier