h

Wijk in Assen kan steun gebruiken bij asbestsanering en isolatie

6 september 2017

Wijk in Assen kan steun gebruiken bij asbestsanering en isolatie

Tijdens de behandeling van de stimuleringsregeling Volkshuisvesting vroeg de SP steun voor bewoners in de Wouden in Assen. Op de woningen liggen asbestdaken. De provincie wil de komende 3 jaar 2 miljoen beschikbaar stellen aan Drentse gemeenten voor verbetering en verduurzaming van de woningvoorraad.

Een grote groep bewoners van de Wouden in Assen wil het asbest laten verwijderen en de daken isoleren en van zonnepanelen voorzien. Niet voor alle bewoners is dit financieel haalbaar. Drenthe zou deze inwoners kunnen ondersteunen zodat alle inwoners mee kunnen doen aan de sanering in combinatie met isolatie en zonnepanelen. Het zou mooi zijn als de gemeente Assen een aanvraag zou doen voor provinciale ondersteuning van dit bewonersinitiatief voor asbest eraf en zonnepanelen erop.

Reactie toevoegen

U bent hier