h

Druk gasopslag Norg mag niet omhoog

11 september 2017

Druk gasopslag Norg mag niet omhoog

Foto: Gemeente Noordenveld / www.gemeentenoordenveld.nl

De Raad van State geeft de gemeenten Noordenveld en Leek gelijk. De gasdruk bij de gasopslag Norg mag niet omhoog. De gemeenten maken zich zorgen over de gevolgen van de verruiming van de toegestane gasdruk voor hun inwoners. Volgens hen is onvoldoende onderzoek gedaan naar de risico's.

De Raad van State deed op 7 september uitspraak. De regering moet eerst een nieuw besluit nemen over de gasopslag, inclusief een motivering waarom de verhoogde druk wel is toegestaan. Daarna komt er een inspraakprocedure gevolgd door het uiteindelijke besluit van de regering. Vervolgens moet nog zes weken gewacht worden. Als de regering instemt met een drukverhoging, wordt die vanaf dan van kracht.

Bijlagen:

Sandra Beckerman (SP) stelde schriftelijke vragen aan de minister n.a.v. het bericht in de Volkskrant 'Ook in Drenthe splijten de huizen’.

Verslag van Herman Damveld over de uitspraak van de Raad van State over de gasopslag Norg.

De SP Drenthe stelde in 2015 schriftelijke vragen over de wijziging van het gasopslagplan Norg.

Reactie toevoegen

U bent hier