h

Nu doorpakken!

17 januari 2017

Nu doorpakken!

Foto: SP

Eric Smaling was in Drenthe om met verschillende groeperingen te spreken over zijn aangenomen motie in de Tweede Kamer. Doel van de motie is een time-out en in samenspraak met de bevolking onderzoeken of stappen zijn te zetten richting andere vormen van duurzame energieproductie.

Smaling: Deze motie vraagt om een bezinningsperiode in ieder geval tot na de verkiezingen. Deze periode zou gebruikt moeten worden om de huidige plannen nog eens kritisch te bekijken en de snelgroeiende mogelijkheden van zonne-energie daarbij mee te nemen. Ter plekke werd al een veelbelovend zonneplan gepresenteerd, maar ook in het DvhN waren de laatste week al een aantal beschreven. Kortom, er zit beweging in! Nu doorpakken met een concreet gebiedsplan waarin de bestaande doelstelling gehaald wordt met zon- en windenergie. Kijken of een nieuwe minister daar wel gevoelig voor is.

Reactie toevoegen

U bent hier