h

Staten willen geen korting op energiebudget 2016

8 juni 2016

Staten willen geen korting op energiebudget 2016

Foto: Provincie Drenthe / www.provincie.drenthe.nl

In de provinciale Statenvergadering werd het  amendement van de SP aangenomen waarmee de korting op het Energiebudget in 2016 wordt teruggedraaid.

De Statenleden werd gevraagd om het geld wat teveel was uitgegeven  in 2015 voor de Green Deals en de Duurzame Krimpregeling te korten op de budgetten van 2016.

Lees hier de bijdrage:

We hebben in de commissievergadering al aangegeven dat we het geen goed idee vinden om 538.000 te korten op het Energiebudget voor 2016. Het gaat dan over de overschrijding in het afgelopen jaar bij de Green Deals en de duurzame Krimpregeling.

We moeten blij zijn dat het enthousiasme hoger is dan we vooraf hadden ingeschat. Voor 2016 willen we dat enthousiasme graag vasthouden en liefst nog meer aanwakkeren. We willen meer Green Deals sluiten. Aansluitend op het succes van de afgelopen jaren willen we nu ook Green Deals sluiten met groepen inwoners. We willen meer woningen verduurzamen zoals we in de duurzame Krimregeling hebben gedaan. Er is nog een wereld te winnen bij dit soort stimuleringsmaatregelen.

Wat ons betreft behandelen wij deze twee overschrijdingen net zoals de overschrijdingen bij bijvoorbeeld het programma Cultuur. Daar wordt geen korting toegepast in 2016 maar zeggen we dat de overschrijdingen passen binnen de ambitie. Me dunkt dat onze ambities bij het programma Energie nog vele malen hoger ligt.

Tot slot voorzitter voordat ik het amendement ga voorlezen moet ik nog even opmerken dat als je de overschrijdingen optelt komen we op 16 euro meer uit. We willen daar verder niet al te krampachtig over doen en hebben dat dus ook niet aangepast.

Reactie toevoegen

U bent hier