h

Oppositie keurt gang van zaken rond vertrek gedeputeerde af

13 april 2016

Oppositie keurt gang van zaken rond vertrek gedeputeerde af

De oppositie keurt de handelswijze van GS rond het vertrek van gedeputeerde van der Tuuk af. De SP, D66, PVV, Sterk Lokaal en 50plus dienden daarom tijdens de Statenvergadering een motie van afkeuring in.

Volgens de indieners had GS ervoor moeten zorgen dat van der Tuuk op een fatsoenlijke manier had kunnen vertrekken. Wim Moinat: "de manier waarop hij de afgelopen dagen is weggezet in de media had voorkomen kunnen worden. Dit gun je je ergste vijand niet"

De collegepartijen bleven bij hun verhaal dat er een zorgvuldig proces was doorlopen en steunden de motie niet.

De oppositie was de afgelopen jaren erg tevreden over de bestuursstijl van van der Tuuk. Dat het eigen college en de collegepartijen hem vrijdag vanwege deze bestuursstijl toch liever zagen vertrekken was een totale verrassing.

Reactie toevoegen

U bent hier