h

SP stelt vragen over nieuwe dienstregeling 2015

25 juli 2014

SP stelt vragen over nieuwe dienstregeling 2015

De SP Statenfractie stelt vragen naar aanleiding van de nieuwe dienstregeling 2015 voor het busvervoer in Drenthe. Tegen de nieuwe dienstregeling bleek met name in Hoogeveen en Meppel behoorlijke weerstand te bestaan bij zowel reizigers als bij gemeenteraden en gemeentebesturen.

Statenlid Ko Vester: ,,Het is goed dat reizigers en gemeenteraden zich laten horen. De bussen rijden steeds minder vaak of worden helemaal geschrapt. De gedeputeerde ziet 2015 als een overgangsjaar. In 2016 volgen nog meer bezuinigingen op het busvervoer. Wij willen onder andere van het college weten of ze zich verantwoordelijkheid voelen om volwaardig openbaar vervoer in Drenthe te blijven garanderen. Wat ons betreft zal de provincie zelf ruimte moeten vinden om het busvervoer op peil te houden”

Reactie toevoegen

U bent hier