h

SP stelt vragen over financiële positie gemeentelijke grondbedrijven

9 januari 2014

SP stelt vragen over financiële positie gemeentelijke grondbedrijven

 Naar aanleiding van het bericht dat de provincie Overijssel van plan is om voor 130 miljoen aan verliesgevende gronden van haar gemeenten te kopen heeft de SP in de Drentse Staten schriftelijke vragen gesteld. 

 Uit een recent rapport van Deloitte blijkt dat er landelijk door gemeenten voor 3 miljard verlies is genomen en de verwachting is dat daar nog eens tot maximaal 2,7 miljard bij komt. Statenlid Louise Smits: “Gemeenten proberen de  verliezen op de grondexploitatie af te dekken door te bezuinigen op publieke voorzieningen zoals buurthuizen, bibliotheken, onderhoud van de openbare ruimte en door het verhogen van de onroerend zaakbelasting. Daarnaast worden gemeenten overladen met nieuwe taken als gevolg van decentralisaties. We willen graag weten hoe de situatie in Drenthe is.”

Reactie toevoegen

U bent hier