h

LEZING MARJAN MINNESMA VAN URGENDA IN ASSEN

28 oktober 2013

LEZING MARJAN MINNESMA VAN URGENDA IN ASSEN

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie, komt op woensdag 6 november naar Assen. Zij zal spreken over het thema van de duurzame uitdaging. De lezing vindt plaats in de Adventskerk, Lindelaan 49, en begint om 19.30 uur. Na de inleiding is er voldoende ruimte voor vragen en discussie. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage in de onkosten via een collecte bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

 

Marjan Minnesma staat voor het derde jaar jaar op rij op de 1e plaats van de Duurzame top 100, samengesteld en onlangs weer gepubliceerd door het dagblad Trouw. Met Urgenda wil ze Nederland van onderop verduurzamen. Ze helpt cateraars overstappen op biologisch voedsel, bevordert het elektrisch rijden en helpt woningen energiezuiniger te maken. Marjan Minnesma introduceerde de Dag van de Duurzaamheid en lanceerde in 2011 de succesvolle campagne “Wij willen zon” waarvoor ze zelf zonnepanelen uit China importeerde. Van huis uit is zij bedrijfskundige en werkte bij Shell en daarna bij Greenpeace.
Eind september haalde Urgenda het nieuws met de dagvaarding waarmee de actie-organisatie de Staat wil dwingen tot effectiever milieubeleid. Volgens Marjan Minnesma verzaakt de Staat. Zij stelt daarover de volgende vergelijking: “We rijden met 130 km per uur op een ravijn af. We horen dat er over een paar honderd meter een ravijn is, maar we minderen geen snelheid zolang we nog niet exact weten hoeveel meter. Urgenda kan niet afwachten. Wij trekken aan de noodrem, samen met zoveel mogelijk mensen”.
Meer informatie over Marjan Minnesma en Urgenda is te vinden op internet: urgenda.nl.

De bijeenkomst is georganiseerd voor iedereen die in het onderwerp is geïnteresseeerd door de werkgroep Economie en Geloof van de Protestantse Gemeente Assen. Het is voor de vijfde keer dat een “dankdaglezing” wordt gehouden. Eerdere inleidingen werden uitgesproken door toenmalig Christen Unie kamerlid Esmé Wiegman (2009), weerman Reinier van den Berg (2010) en economist Arjo Klamer (2011). Vorig jaar sprak theologe en tv-presentatrice Jacobine Geel als ambassadrice van de campagne FairTrade.

Reactie toevoegen

U bent hier