h

'Manja Smits zöt nei vertrouwen'

3 september 2012

'Manja Smits zöt nei vertrouwen'


Onder een stralende zon werd zaterdag op de Hoofdstraat in Hoogeveen het verkiezingsprogramma van de SP, vertaald in het Drents, gepresenteerd. Het gaat hier om het verkort programma van de SP, dat door Jennie Lambers-Niers, vrijwilligster van het Huus van de Taol, is vertaald. Jennie mocht het
programma overhandigen aan Tweede-Kamerlid Manja Smits.


Het Kamerlid was in Hoogeveen om de plaatselijke vrijwilligers te helpen bij de maandelijkse kraam. Smits: 'De SP vindt het belangrijk dat ook Kamerleden steeds onder de mensen zijn. De beslissingen die in Den Haag genomen worden hebben invloed op hen en daar blijven wij ons op deze manier goed van bewust. We merken dat veel kiezers hun vertrouwen in de politiek hebben verloren en daarom maar helemaal niet meer gaan stemmen. Dat is natuurlijk verschrikkelijk. Want als alleen mensen die tevreden zijn gaan stemmen, zal er niets veranderen. We hopen dat de SP nu de kans krijgt om mee te regeren zodat we kunnen laten zien dat het wél anders kan. Met de vertaling van ons programma in het Drents heeft de SP in Drenthe laten zien dat wij dicht bij de mensen staan, en ik ben daarom blij dat ik het programma heb mogen aannemen.'

Het programma in het Drents is HIER te lezen en natuurlijk ook via de kraam verkrijgbaar. Zaterdag 8 september staat SP in verschillende steden en dorpen in Drenthe.
Naast de verkiezingsfolders, en folders over Europa, deelt de SP ook tomatenjam uit ('verrukkelijk op een broodje kaas'), de traditionele sponsjes, kinderboekjes, lollies en veel meer.
U bent hier