h

Stankoverlast biogasinstallatie Coevorden

18 augustus 2012

Stankoverlast biogasinstallatie Coevorden

In de nacht van 19 januari ging er een stankgolf over de wijk Klinkenvlier in Coevorden. Bewoners werden geëvacueerd. Flink wat bewoners en ook hulpverleners werden onwel vanwege de sterke H2S-lucht (rotte eieren).
De oorzaak bleek een calamiteit bij de nabijgelegen biogasinstallatie. Inmiddels buigen gemeente en provincie zich over de vergunningen. Bewoners klagen echter over aanhoudende stank en het uitblijven van maatregelen.

SP Statenlid Louise Smits stelde in juli mondelinge vragen aan gedeputeerde Brink om tot een snelle oplossing te komen. Vanwege de aanhoudende klachten dringt zij nogmaals bij GS aan passende stappen te nemen. Smits: ‘’Van bewoners heb ik opnieuw uitslagen van metingen ontvangen met te hoge concentraties H2S. De gemeente en de provincie moeten nu snel ter plekke onderzoek doen en zorgen dat de installatie ofwel gegarandeerd naar behoren functioneert of anders zo snel mogelijk moet worden ontmanteld.”

U bent hier