h

MANJA SMITS (SP) PRESENTEERT: 'NEI VERTROUWEN'

27 augustus 2012

MANJA SMITS (SP) PRESENTEERT: 'NEI VERTROUWEN'


HOOGEVEEN - Tweede Kamerlid, en nummer 11 van de kieslijst van de SP, Manja Smits, komt zaterdag 1 september naar Hoogeveen om de Drentse vertaling van het SP-verkiezingsprogramma te presenteren aan de pers en het publiek.
'Nei Vertrouwen' is de titel van het Drentstalig verkiezingsprogramma, en is vertaald door Jennie Lambers-Niers van het Huus van de Taol.

De SP in Drenthe hecht grote waarde aan de Drentse taal. '*Het Drents is onderdeel van ons cultureel erfgoed en als zodanig onderdeel van ons gemeenschappelijke verleden, heden en toekomst', verteld Jennie Lambers-Niers, 'Bovendien is meertaligheid erg goed voor de taalontwikkeling in het bijzonder en het denkvermogen in het algemeen.'

In Drenthe wordt er nog veel Drents gesproken. Ook wordt er veel aan educatie gedaan, met name het Huus van de Taol houdt zich hier veel mee bezig. Natuurlijk vindt de SP het erg belangrijk dat iedereen goed Nederlands kan spreken, maar het beheersen van de Drentse taal naast het Nederlands, is goed. Regiovertegenwoordiger van de SP, Jeroen Pomper: 'We mogen er best trots op zijn dat we in Drenthe twee talen spreken, ook tot ver over de Duitse grens kunnen we ons met het Drents - welke in feite een dialect is van het Nedersaksisch - goed redden. Een internationale taal dus'.

De SP staat vanaf 10:00 uur met een marktkraam langs de Cascade, het grootste waterkunstwerk van Europa, in het centrum van Hoogeveen. Bij de kraam kunt u terecht voor meer informatie over de SP. Om 14:00 uur zal Manja Smits het Drentstalig verkiezingsprogramma aan het publiek presenteren. Vanaf zaterdagavond zal het programma ook te downloaden zijn op deze website.

U bent hier