h

2 december SP bijeenkomst windmolens

24 november 2011

2 december SP bijeenkomst windmolens

Vrijdagavond 2 december houdt de SP een informatie- en discussieavond in Gieterveen over windmolenparken in de regio. Paulus Jansen, SP-Tweedekamerlid, verzorgt een inleiding.

In het gebied tussen Valthermond en Annen zijn twee grootschalige windmolenparken gepland. (De Drentse Monden en Oostermoer). De plannen stuiten op nogal wat weerstand bij de inwoners. De SP-werkgroep Borger-Odoorn voert actie tegen de grootschaligheid van het windmolenpark door raamposters en flyers uit te delen.
Gemeentes en provincie staan buitenspel in de besluitvorming. Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben Den Haag verzocht om veel minder windmolens te plaatsen (max.280 MW), maar zijn de regie over de plannen kwijt. De initiatiefnemers van de parken willen veel meer Mega Watt gaan opwekken.

Paulus Jansen, SP woordvoerder Energie en Milieu in de tweede kamer, geeft zijn visie op de toekomst van onze energievoorziening en windmolens op land. Dhr. Rietveld van Tegenwind Hunzedal zal een presentatie verzorgen. Dhr. Bulder van Platform Storm is uitgenodigd om uitleg te geven over “Bioraffinage aan de bron”. Daarna is er alle ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen.

Vrijdagavond 2 december, Café Bar Camping de Driesprong, Broek 1, 9511 PR Gieterveen. Aanvang 20.00 uur. Leden en belangstellenden zijn van harte welkom.

U bent hier