h

Festival ‘Oerol spoelt aan’ toch niet in het water gevallen. SP-Statenlid Vester: “Even goed kijken!”

24 juni 2011

Festival ‘Oerol spoelt aan’ toch niet in het water gevallen. SP-Statenlid Vester: “Even goed kijken!”

SCHIPBORG – Het FestiValderAA met ondermeer Ellen ten Damme, Vrouw Holland, Enge Buren en Duo Masu op 8, 9 en 10 juli in Schipborg gemeente Aa en Hunze kan gewoon doorgaan. Even leek het erop dat de provincie vanwege de nabijgelegen stiltegebieden geen toestemming ging verlenen. Maar de kwestie is inmiddels opgelost, mede dankzij Vester.

SP-Statenlid Ko Vester: ,,Het festival vindt vlak bij ons plaats. We zijn blij dat het door kan gaan. Even verderop heb je de natuurgebieden van de Drentse Aa met het stiltegebied. Dat is een prachtig landschap. In mijn ogen verdient de oplettendheid van een ambtenaar die constateerde dat een stiltegebied en een festival niet zomaar samengaan een pluim. Maar uiteindelijk bleek dat er gewoon slecht gecommuniceerd is tussen gemeente, provincie en organisatie’’.
Nadat de provincie bezwaar had gemaakt tegen de te verwachten geluidsoverlast in een stiltegebied brak er enige paniek uit in Aa en Hunze. Burgemeester van Oosterhout sprak zijn verbazing uit omdat de provincie zelf subsidie had toegekend aan het festival. De zaak zong enkele dagen rond in de media. Zou het festival in het water van de Drentse Aa vallen? SP-er Vester dook zelf in de kwestie. Hij vroeg de precieze kaarten van het stiltegebied op bij de provincie en de precieze plaatsen van de optredens en de podia bij de organisatie. Vester: ,,Het bleek dat er eigenlijk alleen een optreden was van een Portugese Fado zangeres dat echt in het stiltegebied plaats zou vinden. Maar dat zou een akoestisch optreden worden. Heel intiem. Dat is geen probleem voor het stiltegebied. Voor de rest zijn de optredens een eindje verderop aan de overkant van de weg en in het dorp zelf. Een kwestie van even goed kijken. Ik heb de organisatie meteen ingelicht en gelukkig zijn ze er samen met de provincie alsnog uitgekomen’’.

U bent hier