h

Insprekers onbeschoft behandeld

26 juni 2010

Insprekers onbeschoft behandeld

ASSEN - Ze konden weer naar huis. Bewoners die speciaal naar het Drents parlement waren gekomen om over het omstreden plan van de 4 Eiken bij Wapserveen te spreken, kwamen niet aan het woord. De commissie OGB vond dat men geen tijd had om naar hen te luisteren. Dit vanwege de krappe agenda.

,,Behoorlijk onbeschoft'', vond SP Statenlid Renee Westerhof. ,,Het onderwerp stond gewoon geagendeerd. Dat was bekend, ook voor de statenleden. Mensen kwamen speciaal naar Assen, naar het Drents parlement, om daar te vertellen wat er niet deugt aan dit plan. Iedere inspreker krijgt daar vijf minuten voor. Maar dat was teveel gevraagd. Ik vind het onbestaanbaar dat de volksvertegenwoordiging niet wil luisteren naar deze burgers die namens heel veel bewoners spreken''. De SP werd hierin gesteund door PvdA-woordvoerder Ruud Fokkens, die de gang van zaken ook geen stijl vond.
De meerderheid van de commissie waaronder VVD en CDA, maar ook GroenLinks lieten de bewoners in de kou staan. Een smet op het blazoen van de volksvertegenwoordiging, aldus Westerhof.

U bent hier