h

CO2 opslag-Eerst de voor- en nadelen op een rij.

29 september 2009

CO2 opslag-Eerst de voor- en nadelen op een rij.

Dat vindt de SP over CO2 opslag in de Drentse bodem.
Gedeputeerde Staten geeft 200.000 subsidie aan een Stichting in oprichting. Deze stichting, met daarin de direct belanghebbenden zoals Nuon en RWE, moet zorgen voor de publieke informatie aan de Drentse burgers over CO2 opslag. De SP Drenthe vindt het erg belangrijk dat mensen goed maar vooral onafhankelijk geïnformeerd worden over CO2 opslag.
Dat dit college de informatievoorziening naar haar burgers uitbesteedt aan de voorstanders van CO2 opslag vindt de SP een vreemde gang van zaken.

Volgens de SP is CO2 opslag in de bodem op lange termijn geen oplossing voor het klimaatprobleem en is het de vraag of er niet beter in duurzame energie geïnvesteerd moet worden. CCS is naar de mening van de SP water naar de zee dragen. Bovendien staat de techniek om CO2 in de bodem op te slaan nog pas in de kinderschoenen. Een ontsnappende CO2-wolk is niet ondenkbaar. Mensen willen graag weten wat er met de waarde van hun huis gebeurt of welke gevaren er aan de opslag van miljoenen tonnen CO2 kleven. Er zijn nog te veel vraagtekens.
De partij wil daarom geen overhaast besluit om mee te werken aan CO2 opslag.

U bent hier