h

Europese verkiezingen in Drenthe

10 mei 2009

Europese verkiezingen in Drenthe

Vrijdag 8 mei haalde ik Kartika Liotard (SP Europarlementariër) en beleidsmedewerker Thomas Gijselaers om half vijf van het station. Niels Jongerius (Europa Kandidaat voor de SP uit Groningen) stond daar al met twee jongeren van Rood Groningen te flyeren in de stromende regen.
Thomas en Kartika kwamen regelrecht uit Straatsburg en hadden 8 uur trein achter de kiezen maar waren vol energie om samen met Niels voor de SP te debatteren in het live programma Heren van Europa.

Zowel van Kartika met haar vriendelijke uitstraling en de passie waarmee ze haar punten neerzette als van Niels de jonge gedreven kandidaat was ik zwaar onder de indruk. Er was maar weinig tijd om wat te zeggen en de uitzending was vooral bedoeld om het voor de kijker “leuk” te houden. Toch wisten Niels en Kartika hun punten te maken. Na de uitzending ging ik met een heel goed gevoel naar huis.

9 mei debatten op het Koopmansplein.

’s Morgens in de krant stond daar onze Niels met een goed stuk in het Dagblad van het Noorden. De dag begon al goed. Op het Koopmansplein had de provincie mooie stands opgebouwd en het weer was goed. Samen met de mensen van de afdeling Coevorden en de afdeling Assen stonden we bij de stand. Niels kon pas laat in de middag zijn debat doen. Weer kwam Niels goed uit de verf. Hij liet zich niet uit het veld slaan en Hanneke Kappen ( debatleidster) was duidelijk met hem ingenomen en had moeite om hem te onderbreken.
Goed gedaan Niels! En Brussel…… maak je borst maar nat want deze jonge man is niet te stuiten.

Bedankt Niels en Kartika dat jullie de SP zo goed hebben vertegenwoordigd!

Terugkijkend op deze twee dagen en heel erg blij met de inzet van iedereen lag ik in mijn bed nog wat na te filosoferen. Waar haalt iedereen de energie vandaan? Wat is onze drive? Ik kan maar één ding bedenken wat de mensen in de afdelingen en onze kandidaten zo anders maakt dan de rest.
Een SP‘er vecht voor het algemene belang en niet voor eigen belang. Een SP’er wil dat iedereen het goed heeft. Is kritisch en houdt zijn mond niet als dingen niet in het algemeen belang zijn en alleen eigen belangen worden verkondigd.
En dat eigen belang is nu juist wat er mis is in deze tijd. De crisis die we nu meemaken komt in essentie door eigen belang en hebzucht. Egoïsme en korte termijn denken. Dat moet anders en kan anders. Ik hoop echt dat de SP na 4 juni met meer zetels naar Brussel kan.
Het roer moet om!

Alie Dekker

U bent hier