h

Parkeerplek voor invaliden bij provinciehuis

27 juni 2008

Parkeerplek voor invaliden bij provinciehuis

ASSEN – Vlak bij de ingang van het provinciehuis komen parkeerplaatsen voor gehandicapten. De invalidenparkeerplaatsen zijn nu een stuk verderop gelegen. Een motie van de SP om dat te verbeteren kreeg brede steun.
SP-Statenlid Ko Vester: ,,De toegankelijkheid van een openbaar gebouw als het provinciehuis moet netjes geregeld zijn. Ook voor gehandicapten. Momenteel staan wel de dienstauto’s van de gedeputeerden vlak bij de ingang geparkeerd, maar mogen gehandicapten een eind verder parkeren. Dat is natuurlijk nogal typisch.”

In eerste instantie pruttelden de gedeputeerde nog een beetje tegen. Taxibedrijven zouden wel weten dat ze een gehandicapte vlak bij de ingang af mogen zetten. En invaliden die zelf een auto rijden, zouden altijd de mogelijkheid hebben voor de ingang uit te stappen om aan de portier te vragen hun auto even verderop weg te zetten op het parkeerterrein. Vester: ,,Heel mooi, maar het gaat er om dat ook een gehandicapte zoveel mogelijk zelfstandig, op het provinciehuis moet kunnen komen. We zijn natuurlijk erg blij dat de motie het gehaald heeft. De provincie hoort immers het goede voorbeeld te geven. Zorg dat iedereen terecht kan op het provinciehuis.’’

U bent hier