h

SP Drenthe roept bij herhaling Min. Verburg op tot actie.

5 februari 2008

SP Drenthe roept bij herhaling Min. Verburg op tot actie.

Voor de 2e maal roept de SP Statenfractie Drenthe minister Verburg van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij op, dat zij gebruik maakt van haar bijzondere aanschrijvingsbevoegdheid om te zorgen dat Essent Milieu Wijster een natuurvergunning moet aanvragen.

Statenlid Renee Westerhof van de SP vindt het noodzakelijk, dat in deze urgente ecologische situatie de minister beschermend optreed. Zijn 1e oproep deed hij al op 22 juni 2007. Het ministerie hult zich in stilzwijgen. Het past een ministerie niet een burger en ook eenStatenfractie geen antwoord te geven.

Binnen de Natuurbeschermingswet 1998/2005 en Natura 2000 wordt de minister deze bijzondere bevoegdheid toegekend in nijpende zaken. Het Nationaal Park Dwingelderveld is zo’n nijpende zaak. Dit natuurgebied, met haar grootste heideveld van Europa, verdient de hoogstpersoonlijke bescherming van de minister, volgens Westerhof. Het zou toch van de idiote zijn dat we met zen allen de natuur beschermen, de CO2 uitstoot tegen gaan en dan toch mogelijk maken dat er een vuile uitbreiding van die vuilverbrandingsinstallatie wordt toegestaan. Met de uitbreiding zou Essent de grootste vuilverbrander van Europa midden in Drenthe openen.

Onlangs kondigde de Provincie af geld beschikbaar te stellen voor onderzoek naar de insecten populatie in het nationaal Park Dwingelderveld. Dat geld is weggegooid als Essent het beroep bij de Raad van State wint.

U bent hier